Antena 3 CNN Politică Scandal în PC. Partidul, scindat de propunerea fuziunii cu PLR

Scandal în PC. Partidul, scindat de propunerea fuziunii cu PLR

Scandal în PC. Partidul, scindat de propunerea fuziunii cu PLR
07 Apr 2015   •   18:42

Partidul Consevator este scindat după afirmaţiile preşedintelui acestuia, Daniel Constantin, privind o posibilă fuziune cu PLR, care a lăsat de înţeles că ar echivala cu dispariţia actualului PC

Această mutare a stârnit numeroase nemulţumiri în interiorul partidului, printre opozanţii lui Daniel Constantin fiind Dumitru Pelican, Maria Grapini şi Şerban Rădulescu.

Aceştia au explicat, marţi, la "100 de minute", care este poziţia lor faţă de fuziunea propusă.

"Cred într-o dezbatere. Foarte mulţi conservatori nu au înţeles de ce trebuie să renunţăm. Putem să facem fuziune prin absorbţie, dacă nu alianţă. Am foarte mult respect pentru domnul Tăriceanu, dar purtătorul de cuvânt al PLR a spus că ei nu doresc fuziune. De ce ar vrea PC să îşi piardă numele, sigla, doctrina, statutul? Şi preşedintele trebuie să cedeze, dacă ceilalţi sunt mai mulţi, trebuie să se supună" crede Maria Grapini.

"Foarte mulţi mi-au dat semnale, e posibil să avem şi întoarceri în partid. Suntem deja gruparea conservatoare şi probabil că vor mai fi lângă noi şi alţi parlamenţi. Această doctrină conservatoare trebuie păstrată" a spus şi senatorul Dumitru Pelican.

"PLR a fost foarte rezervat în declaraţii. Conducerea PC-ului, cu un entuziasm evident a declarat ceea ce a declarat şi se anulează tot ceea ce înseamnă cuvântul conservator. Este foarte interesant cum preşedintele PC doreşte eliminarea acestui partid. Este o logică pe care nu o înţeleg." a afirmat Şerban Rădulescu, vice-preşedinte al PC.

"În momentul în care vrem să clădim ceva mai măreţ, e posibil să existe şi pierderi. A existat un singur vot împotrivă, al domnului senator Dumitru Pelican, pentru demararea negocierilor privind fuziunea. Obiectivul este să construim a treia forţă politică din România" a afirmat Daniel Constantin, preşedintele PC, pe 2 aprilie.

Afirmaţiile sale au fost contrazise de Dumitru Pelican.

"Nu a fost un vot împotrivă, liderii de filiale au luat cuvântul, nu s-a înţeles deloc că oamenii îşi doresc această fuziune" a conchis senatorul Dumitru Pelican.

×
Subiecte în articol: PC plr fuziune
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close