Antena 3 CNN Politică Ședință crucială a Guvernului Tudose. Ce se întâmplă cu cea de a doua rectificare bugetară din acest an. Vezi lista ministerelor care primesc bani în plus

Ședință crucială a Guvernului Tudose. Ce se întâmplă cu cea de a doua rectificare bugetară din acest an. Vezi lista ministerelor care primesc bani în plus

Ședință crucială a Guvernului Tudose. Ce se întâmplă cu cea de a doua rectificare bugetară din acest an. Vezi lista ministerelor care primesc bani în plus
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    15 Noi 2017   •   13:52

Membrii Guvernului au aprobat rectificarea bugetară prezentată, la începutul şedinţei de miercuri, de către ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, care a anunţat că a doua rectificare bugetară pe anul în curs este tot una pozitivă.

Știrea inițială:

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, cea de a doua rectificare bugetară din acest an.

Ministerul Finanţelor Publice a anunţat, pe 10 noiembrie, că proiectul ordonanţei de urgenţă privind a doua rectificare bugetară pentru anul 2017 se va afla pe ordinea de zi a şedinţei Executivului din această săptămână.

Potrivit MFP, a doua rectificare bugetară din acest an, ce va fi finalizată în noiembrie, va fi una pozitivă, bani în plus urmând să fie alocaţi ministerelor Muncii, Afacerilor Interne, Transporturilor, Sănătăţii, Justiţiei şi Educaţiei.

Diminuări ale fondurilor se vor înregistra la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Ministerul Finanţelor Publice, Ministerul Dezvoltării Regionale, Ministerul Culturii şi Ministerul Mediului.

„Legat de rectificarea bugetară — este a doua rectificare bugetară, este, de asemenea, pozitivă. Vreau să menționez că a avut la bază această rectificare consultări cu toate ministerele și s-a urmărit încadrarea în deficit 2,96% din PIB, s-a și reușit acest lucru, rezultatele economice de până în prezent argumentând astfel posibilitatea realizării unei creșteri economice de 6,1% față de 5,6% cât s-a estimat inițial. De asemenea, a avut loc o creștere a PIB-ului estimat de la 837,2 miliarde la 842,5 miliarde de lei”, a afirmat ministrul Finanțelor Publice, la solicitarea premierului Mihai Tudose.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close