Antena 3 CNN Politică Ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă: Continuă programul pilot „Masa caldă în școli”

Ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă: Continuă programul pilot „Masa caldă în școli”

Ședință de Guvern. Premierul Viorica Dăncilă: Continuă programul pilot „Masa caldă în școli”
09 Noi 2018   •   11:26

Premierul Viorica Dăncilă a vorbit, vineri, în deschiderea ședinței de Guvern despre programul pilot „Masa caldă în școli”.

„Guvernul îşi respectă angajamentele de a lua măsuri care să ducă la creşterea veniturilor românilor, fapt confirmat de rezultatele oficiale. Conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică, în septembrie câştigul salarial mediu nominal brut a crescut la aproape 1.000 de euro şi a ajuns la 4.482 de lei. Creşterea salariului mediu net în septembrie 2018 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut este de 13,1%. Puterea de cumpărare a românilor, în septembrie anul acesta faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a crescut cu aproape 8%, mai exact cu 7,7%”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că este important că se înregistrează „o creştere, de la lună la lună, a acestor indicatori”.

„În septembrie 2018, comparativ cu luna august a acestui an, câştigul salarial mediu brut, cât şi câştigul net au crescut cu 0,7%, iar puterea de cumpărare a crescut, de asemenea, uşor, mai precis cu 0,2%”, a mai afirmat Dăncilă. 

Premierul va adopta o OUG privind educație, pentru continuarea programului pilot Masă caldă în școli. 

„Ne preocupă creşterea accesului copiilor la educaţie şi reducerea abandonului şcolar. Vom continua programul pilot 'Masă caldă în şcoli', destinat preşcolarilor şi elevilor din 50 de unităţi de învăţământ preuniversitar, într-o formulă îmbunătăţită. Printr-o ordonanţă de urgenţă pe care o vom adopta azi, majorăm cu aproximativ 40% valoarea pachetului alimentar zilnic de care beneficiază fiecare copil, de la 7 lei, cât a fost până acum, la 10 lei. Astfel, bugetul alocat programului creşte de la 30,7 milioane lei la 46,7 milioane lei”, a anunţat Dăncilă.

×
Subiecte în articol: sedinta de Guvern viorica dancila salariu
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close