Antena 3 CNN Politică Violeta Alexandru, desemnată preşedinte interimar al PNL Bucureşti

Violeta Alexandru, desemnată preşedinte interimar al PNL Bucureşti

Violeta Alexandru, desemnată preşedinte interimar al PNL Bucureşti
Sursa foto: Foto: Facebook/PNL
25 Iun 2019   •   12:51

Update: Violeta Alexandru, consilier al preşedintelui PNL, a fost desemnată, marţi, de Biroul Executiv al liberalilor, la propunerea lui Ludovic Orban, preşedinte interimar al PNL Bucureşti.

Decizia a fost luată cu 21 de voturi 'pentru', două 'împotrivă' şi două abţineri.

Pe 3 iunie, Cristian Buşoi a anunţat că se retrage din funcţia de preşedinte al PNL Bucureşti în urma rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare de către organizaţia bucureşteană.

În aceeaşi zi, Biroul Politic Naţional al PNL a decis dizolvarea conducerilor organizaţiei PNL Bucureşti şi a celor şase organizaţii de sector. De asemenea, conducerea PNL a decis mandatarea preşedintelui liberalilor, Ludovic Orban, ca în termen de două săptămâni să facă propuneri pentru conducerea filialelor PNL Bucureşti şi a celor de sectoare.

La acea dată, europarlamentarul Rareş Bogdan afirma că, dacă îi sunt acceptate unele condiţii, probabil ar fi de acord să preia conducerea PNL Bucureşti.

Știre inițială: Şedinţă tensionată la PNL. Liderii formațiunii se reunesc în Biroul Executiv pentru a decide cine va conduce organizaţia de la Bucureşti dupa demisia lui Cristian Bușoi.

Numele lui Rareş Bogdan a fost vehiculat pentru această poziţie de mai mulţi lideri ai partidului, însă s-au lovit de opoziţia lui Ludovic Orban, care ar avea alte preferinte pentru PNL Bucureşti, spun surse politice. 

Liderul PNL ar fi propus-o pe Violeta Alexandru, fost ministru pentru Dialog social în Guvernul Cioloş, pentru a prelua funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti.

Şedinţa conducerii PNL este în desfăşurare, urmând să se stabilească şi cei şase lideri pentru sectoarele Capitalei. Decizia lui Orban vine în contextul în care 600 de membri ai organizaţiei PNL Bucureşti au cerut, luni, instalarea lui Rareş Bogdan în fruntea filialei.  

×
Subiecte în articol: PNL tensiune
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close