Antena 3 CNN Politică Senatorii PNL au contestat la Curtea Constituţională noua procedură de numire a şefului DGPI

Senatorii PNL au contestat la Curtea Constituţională noua procedură de numire a şefului DGPI

Senatorii PNL au contestat la Curtea Constituţională noua procedură de numire a şefului DGPI
de S.T.    |    23 Mai 2017   •   19:19

Senatorii PNL au sesizat marţi Curtea Constituţională a României cu privire la modificările aduse mecanismului de numire în funcţie a directorului Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI) din cadrul Ministerului de Interne, prin eliminarea avizului necesar din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

„Modificarea operată de majoritatea parlamentară încalcă prevederile constituţionale referitoare la asigurarea securităţii naţionale, iar pe de altă parte se înscrie într-o abordare sistematică a PSD-ALDE de restrângere a atribuţiilor preşedintelui României prin modificări legislative lipsite de fundamentare”, se arată într-un comunicat al PNL transmis AGERPRES.

De asemenea, liberalii subliniază că proiectul de lege prin care a fost modifică OUG 76/2017 are grave carenţe de coerenţă legislativă în raport cu o serie de alte acte normative în vigoare, deschizând posibilitatea legală de a aservi politic activitatea DGPI.

„Soluţia legislativă promovată nu a fost supusă dezbaterii şi votului în prima cameră sesizată, respectiv în Camera Deputaţilor, fapt care a dus la încălcarea principiului bicameralismului în adoptarea actelor normative”, precizează liberalii.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Curtea Constitutionala senatori PNL
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close