Antena 3 CNN Politică Senatorul Mihai Goţiu îi cere explicaţii lui Liviu Pop pentru elevii daţi afară de la ore pentru că aveau părul lung. „Am avut şi eu probleme din cauza asta”

Senatorul Mihai Goţiu îi cere explicaţii lui Liviu Pop pentru elevii daţi afară de la ore pentru că aveau părul lung. „Am avut şi eu probleme din cauza asta”

Senatorul Mihai Goţiu îi cere explicaţii lui Liviu Pop pentru elevii daţi afară de la ore pentru că aveau părul lung. „Am avut şi eu probleme din cauza asta”
Sursa foto: Foto: Facebook/ Mihai Goţiu
18 Oct 2017   •   19:25

Vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu (USR) a solicitat explicaţii oficiale Ministerului Educaţiei Naţionale şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj în cazul elevilor Liceului ”Inochentie Micu” din Cluj-Napoca trimişi acasă marţi, pe motiv că aveau părul lung şi barbă.

„Conform declaraţiilor făcute presei de către directorul liceului, dar şi de către reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, decizia ar fi fost luată pe motiv că astfel de ţinute sunt interzise prin regulamentului şcolar intern. Îmi vine greu să cred că în legislaţia din România mai există prevederi în conformitate cu care lungimea părului elevilor constituie o problemă sau că asemenea lucruri sunt trecute în regulamentul intern al vreunei unităţi şcolare din România”, arată în solicitarea de explicaţii, vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu.

Goţiu mai precizează că şi el a avut probleme, înainte de 1989, cu părul lung.

„Am avut ghinionul să prind câţiva ani din perioada în care părul lung era interpretat ca fiind un afront adus sistemului ori profesorilor, că e un semn de depravare şi de abatere de la «etica şi morala comunistă», iar adolescenţii şi tinerii erau obligaţi să se conformeze directivelor de partid, altfel riscau un frezat la zero şi alte sancţiuni aberante. Am avut şi eu probleme din cauza asta”, a comentat Mihai Goţiu.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Mihai Goțiu liviu pop elevi ore
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close