Antena 3 CNN Politică Șerban Nicolae ia măsuri în cazul refuzului Monicăi Macovei de a se prezenta la Comisia SIPA

Șerban Nicolae ia măsuri în cazul refuzului Monicăi Macovei de a se prezenta la Comisia SIPA

Șerban Nicolae ia măsuri în cazul refuzului Monicăi Macovei de a se prezenta la Comisia SIPA
Sursa foto: Foto: Agerpres
15 Noi 2017   •   19:57

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, senatorul Șerban Nicolae, a declarat, miercuri, că va fi transmisă o informare președintelui Parlamentului European despre faptul că europarlamentarul Monica Macovei refuză să se prezinte pentru a fi audiată în acest for.

„Vom transmite o informare — nu altceva, o informare — către președintele Parlamentului European, către liderii grupurilor parlamentare din Parlamentul European, doar să știe că un europarlamentar român, fost ministru al Justiției — de al cărei nume este legat direct toată această chestiune cu desființarea DGPA, intrarea în arhivă în condiții cel puțin discutabile — refuză să se prezinte în fața unei comisii a Parlamentului României și ne explică faptul că face acest lucru în virtutea faptului că nu poate fi obligată prin niciun mijloc de constrângere. Nu era vorba de așa ceva. Atunci când depui jurământ, ca să îți începi un mandat în exercițiul unei funcții publice, nu se pune problema că neapărat ar trebui să existe o constrângere. Prezumția este de loialitate, de bună credință și de responsabilitate", a subliniat senatorul, în cadrul unei declarații acordate presei.

În ceea ce privește precizările Monicăi Macovei, conform cărora nu a primit nicio informație sau dosar din arhiva DGPA/SIPA, Șerban Nicolae a apreciat că aceasta este o interpretare "ridicolă".

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close