Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei. Gazprom, garant în afacerea Udrea: 6.300.000 euro

Sinteza zilei. Gazprom, garant în afacerea Udrea: 6.300.000 euro

Sinteza zilei. Gazprom, garant în afacerea Udrea: 6.300.000 euro
05 Aug 2015   •   23:23
Gazprom a ajuns garant în afacerile Elenei Udrea. Firma amintită, parte din NIS Petrol SRL, a dat o scrisoare de garanţie firmei Acomin, în baza căreia ei au luat un credit pentru a-i face finanţările fostei blonde de la Cotroceni. Creditul era în valoare de 6,3 milioane euro.

Una dintre investiţiile revoltătoare este domeniul schiabil de la Voineasa, al cărui arhitect, Mihai Prădatu, s-ar fi sinucis în urmă cu o săptămână. Banii au ajuns la firma de casă a protejatei lui Traian Băsescu, Acomin, care a construit, întâmplător sau nu, inclusiv benzinăriile Gazprom. 
 
Documentul care scoate la iveală finanţările date de ruşi apropiaţilor fostului preşedinte Traian Băsescu a fost prezentat, miercuri, în exclusivitate la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.
 
Ulterior creditului, Elena Udrea face o "caracatiţă" în care sunt două firme: una condusă de Mihai Prădatu - arhitectul care s-ar fi sinucis după ce a fost audiat în dosarul lui Udrea -  iar cealaltă firmă este finanţată de Gazprom.

În documentul obţinut de Antena 3 se arată că Gazprom a garantat un credit fabulos pentru această firmă, special pentru investiţiile lui Udrea.

În timp ce în România se tăiau salarii şi pensii, firma Acomin făcea o serie de demenţe - îi dădea bani Elenei Udrea pentru construcţia de săli de sport, patinoare, terenuri de sport în pantă, investiţii care acum sunt în paragină.
 
Firma Acomin era una din preferatele lui Udrea. A făcut telegondola penală a lui Udrea, iar telegondola a avut probleme mari la doar câţiva ani de la darea în folosinţă.
 
Documentul respectiv este o dovadă clară că o parte din sumele de finanţare ale PDL şi ale lui Traian Băsescu veneau de la Moscova.

În acest sens, un moment demn de amintit este cel în care Traian Băsescu făcea o criză de nervi de la pupitrul prezidenţial.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close