Antena 3 CNN Politică Sinteza zilei: Penalii regimului mafiot care au furat România

Sinteza zilei: Penalii regimului mafiot care au furat România

Sinteza zilei: Penalii regimului mafiot care au furat România
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
30 Mar 2015   •   23:03

Un raport al Curţii de Conturi arată un prejudiciu de 10 miliarde de euro, bani cheltuiţi ilegal de autorităţi în 2009, în guvernarea Băsescu-Boc.

 
Pe primul loc în acest clasament este cazul Viorel Hrebenciuc, cu dosarul Retrocedărilor, cu un prejudiciu de 303,8 milioane euro.
 
Este dosarul privind retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de pădure, în care Viorel Hrebenciuc este acuzat de şase infracţiuni, potrivit DNA.
 
Urmează, pe locul doi, Ioan Niculae, proprietarul Interagro, cu o avere de un miliard de euro, şi un prejudiciu de 130 milioane de euro adus statului.
 
Potrivit DIICOT, Adriean Videanu, pe vremea când era ministru, i-a oferit lui Niculae preţuri prefenţiale la gaze, a aprobat în guvern acte şi a folosit Romgaz în interesul privat al societăţii deţinute de miliardar. Ioan Niculae este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu şi spălare de bani.
 
Pe următorul loc, este dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP. Dosarul Bica, fosta şefă a DIICOT, este prezentat cu un prejudiciu de 150 de milioane de euro.
 
Pe locul 4, este Marian Vanghelie, dosar cu un prejudicu de 190 de milioane euro, iar pe locul 6, fostul şef al ANI, Horia Georgescu, prejudicu de 65 de milioane de euro.
 
Nici dosarul Microsoft nu a fost uitat. Este amintit cu prejudiciu de 60 de milioane de euro.
 
Informaţiile au fost prezentate luni, la emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

×
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close