Antena 3 CNN Politică Sorin Ovidiu Vîntu: Un nou mandat la Cotroceni al lui Klaus Iohannis ar liniști lucrurile

Sorin Ovidiu Vîntu: Un nou mandat la Cotroceni al lui Klaus Iohannis ar liniști lucrurile

Sorin Ovidiu Vîntu: Un nou mandat la Cotroceni al lui Klaus Iohannis ar liniști lucrurile
20 Mar 2017   •   17:06

Sorin Ovidiu Vîntu susține, într-o postare pe blogul său, că cea mai rapidă soluție pentru ca România să iasă din criza politică este o întâlnire între Iohannis, Dragnea și Tăriceanu, în care să se stabilească zonele de influență.

''România seamănă astăzi cu un velier uriaș, având catargul principal rupt, pânzele zdrențuite, echipajul într-o încăierare generală, pe o mare aflată în furtună și pasageri abrutizați care scrutează depărtările în căutarea unui port. Dar cel mai grav lucru este că acest velier nu are niciun căpitan, nimeni care să comande, nimeni la cârmă, nimeni spre care atât echipajul cât și pasagerii să-și îndrepte privirile în căutarea unei idei de marș. Acestea sunt realitățile care, dacă sunt lăsate să-și producă efectele, pot conduce la un deznodământ ce poate fi intuit de oricine și, de aceea, ele trebuiesc rapid modificate printr-una dintre soluțiile pe care le voi risca în continuare.

Prima, cea mai rapidă, mai sigură și mai convenabilă pentru toți, este o întâlnire între Iohannis, Dragnea și Tăriceanu, în care să se stabilească zonele de influență. Lui Iohannis să i se permită un nou mandat prin anunțarea unui candidat neeligibil din partea PSD-ALDE, iar celor doi lideri sentințe favorabile în instanțe și dreptul de a guverna. În cazul unui acord, fiecare va da un semnal de încetare a ostilităților către armatele proprii. Din acel moment velierul poate fi reparat și îndreptat către portul de destinație. Mediatorul unei asemenea întâlniri ar putea fi ambasadorul SUA, al Germaniei, Franței, sau, mult mai eficient, lideri ai presei românești'' a scris SOV.

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close