Antena 3 CNN Politică SRI neagă implicarea sa în orice tip de acţiuni cu conotaţii politice

SRI neagă implicarea sa în orice tip de acţiuni cu conotaţii politice

SRI neagă implicarea sa în orice tip de acţiuni cu conotaţii politice
Sursa foto: SRI
27 Noi 2009   •   15:40

SRI recţionează la implicarea sa în campania electorală. Serviciul Român de Informaţii susţine că notele informative publicate vineri de un cotidian central sunt falsuri şi reprezintă o încercare de manipulare. Aceeaşi reacţie a avut-o şi PSD. Un cotidian a publicat un document, pe care îl atribuie SRI, şi care redă o discuţie între liderii PSD Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Ion Iliescu despre strategia partidului pentru a câştiga campania electorală.

SRI susţine că serviciul nu este implicat în niciun fel în acţiuni cu conotaţii politice. "În legătură cu cele două file care au fost transmise redacţiilor, pot spune că notele nu seamănă cu cele utilizate de Serviciul Român de Informaţii, iar în urma unei analize atente de către specialiştii noştri, a rezultat foarte clar că aceste înscrisuri sunt nişte falsuri grosolane, avem de-a face cu o contrafacere şi o manipulare evidente", a declarat Sorin Sava, şeful biroului de presă al SRI.

Reacţia SRI vine după ce Curentul a publicat o serie de informaţii pe care le-a atribuit Serviciului. Documentul citat de ziar vizează o serie de discuţii pe care liderii PSD Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Ion Iliescu le-ar fi avut cu privire la acţiunile partidului în vederea câştigării alegerilor prezidenţiale.

"Situaţia din Ardeal este sensibilă a precizat Ion Iliescu, dar Viorel se va ocupa să compenseze prin accesarea liderilor maghiarimii - el este cel mai potrivit în solidarizarea celor de la UDMR. Viorel poate merge pe ce vor ei mai mult, pe autonomie locală extinsă - chiar cu includerea zonei Mureş, Cluj, Oradea. (...) Adrian Năstase să ia legătura cu Dinu Patriciu pentru a-l linişti cu Romgazul, unde au marşat puternic mai înainte şi udemeriştii.", ar fi comentat Ion Iliescu.

Conform aşa-ziselor note SRI, liderii PSD aduc în discuţie interesele pe care le-ar avea Dan Voiculescu, Dinu Patriciu şi Sorin Ovidiu Vântu pentru companii precum Oltchim, Romgaz, CEC sau Poşta Română.

"Oltchimul este o problemă se vor supăra mulţi dacă îl cedăm lui Voiculescu, pe de altă parte nu avem de ales altfel riscăm să ne alegem cu inamiciţii de care nu avem nevoie?, a zis Adrian Năstase iar Ion Iliescu a completat că ?înţelegerea rămane înţelegere şi Voiculescu este un partener loial care trebuie să rămană alături de noi. Vântu vrea şi Poşta şi CEC-ul, a spus Mircea Geoană, nu se poate să pierdem CEC-ul, iar Poşta este oricum în mare parte sub controlul său aşa că nu va fi o problemă deşi la nivel de imagine se vor genera teme conflictuale. O să-l ajutăm în schimb şi noi şi Voiculescu la patrimoniul UGSR."

Adrian Năstase, al cărui nume e menţionat în articol, a declarat că va acţiona în instanţă pe autorul articolului şi ziarul, în conformitate cu legea. Documentul publicat nu are dată şi nici număr de înregistrare. Jurnaliştii spun că au găsit notele, sub formă de bileţele, în apropierea redacţiei. Aceştia susţin că "bileţelele" conţineau elemente de identificare specifice.

Antena 3

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close