Antena 3 CNN Politică Strategia disperată a PNL împotriva PSD: Intervenția DNA

Strategia disperată a PNL împotriva PSD: Intervenția DNA

Strategia disperată a PNL împotriva PSD: Intervenția DNA
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Feb 2016   •   17:26
Liberalii sunt tot mai disperaţi fiindcă au rămas practic fără posibilităţi de a schimba legea alegerilor. Ultima speranţă şi-au pus-o acum în DNA.

Liderii PNL au lansat o campanie furibundă în care ţipă că Liviu Dragnea şi 500 de primari care au ales să treacă la PSD ar trebui să fie anchetaţi pentru deturnarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului.

Documentul pe care se bazează Gorghiu şi Blaga este ultimul raport al Curţii de Conturi în care apare că acest fond de rezervă a fost mărit de 15 ori anul trecut.

Vasile Blaga și Alina Gorghiu susțin că cei 500 de primari racolați de PSD sunt cei care au primit banii din fondul de rezervă a guvernului.

Această creștere ar însemna acoperirarea unor datorii a primarilor și alocarea de fonduri discreționar, pentru ce aveau nevoie edilii. Ba o parte s-ar fi dus și pentru fidelizarea unor primari. Cei doi copreședinți ai PNL au sesizat DNA tocmai pentru această deturnare masivă de fonduri.

Subiectul a fost dezbătut în ediția de vineri a emisiunii 100 de minute.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, a explicat că aceste acuzații sunt total nefondate.

Aceste acuze nefondate pe mine nu mă mai enervează, pur și simplu mă distrează și nu o spun cu aroganță, cu cu îngrijorare. Liderii PNL, mai ales aripa PDL, par din ce în ce mai disperați că vor pierde alegerile și atunci, pentru că nu au ce oferi electoratului, denigrează PSD. La asta se pricep cel mai bine, cred că au și doctorat în așa ceva. Au venit cu această invenție că există controale de la Curtea de Conturi pentru cheltuieli nejustificate. Eu aș vrea să fie informată opinia publică nu doar cu această frază, aș vrea să se spună public și pentru ce nevoi. Și în ce localități. Pentru că sunt primării în care primarii, din toate partidele politice, au primit bani pentru urgențe, canalizare, dispensare, drumuri, alte nevoi locale urgente pentru toate sumele. Vă asigur. Și dacă veți solicita acest raport, veți vedea că acești bani au fost folosiți cu chibzuință peste tot în primării de toate culorile politice.”


×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close