Antena 3 CNN Politică Subiectiv: Dialog şoc. Serviciile dinamitează politicul

Subiectiv: Dialog şoc. Serviciile dinamitează politicul

Subiectiv: Dialog şoc. Serviciile dinamitează politicul
30 Aug 2016   •   21:07

Oana Zamfir şi Răzvan Dumitrescu au prezentat în ediţia de marţi a emisiunii Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv un dialog interesant între două personaje foarte cunoscute, dialog care abundă în acuzaţii legate de implicarea serviciilor în scena politică.

Primul dintre personaje este politologul Alina Mungiu Pippidi, iar celălalt este Sebastian Ghiţă, cel care în această perioadă pare că este la conducerea operaţiunii de imagine a Partidului România Unită (PRU).

Potrivit lui Mungiu, plecările PSD-iștilor la PRU sunt o formă de șantaj la Liviu Dragnea, iar totul este condus de câteva ''figuri securiste sau care au legături cu serviciile secrete''.

''Sunt două variante aici. Una este că au success și reușesc o mare sciziune a PSD. Dar cine are în acest moment interes să scindeze PSD? Cine câștigă? Adversarii ori cineva care lucrează pentru adversarii PSD. Când politicienii sunt slabi, aceste grupuri din servicii sunt foarte puternice.

Eu urmăresc Partidul România Unită, unde au plecat mai mulți PSD-iști. La cât de mici sunt și la cât de puțini bani ar trebui să aibă, au o difuzare online excepțională. Te întrebi…cine îi ajută? La alegeri nu au avut voturi, dar au sute de mii de like-uri online. Acest lucru m-a făcut să suspectez că poate fi o mânuță a unuia dintre aceste grupuri de interese dintr-un serviciu care vor să ne facă un partid naționalist. Și am impresia că vor să ne facă mai mult decât un partid naționalist. Văd acolo tot mai multe figuri securiste, care au avut legături cu securitatea sau cu  serviciile secrete. Cineva din zona serviciilor vrea să facă un partid naționalist.

Cine controlează serviciile la ora asta e clar. Nu prietenii PSD. Sunt oameni care au interese să spargă PSD.

De ce se duc oameni din PSD la PRU? E o formă de șantaj. Oameni ca Ponta, care-și văd situația amenințată. Sau bănicioiu. Să spună că au o alternativă. În realitate nici ei nu vor această alternativă. Nu are nimeni nevoie de două PSD-uri.

Nu e un avantaj crearea acestui partid, e o formă de șantaj'', a spus Alina Mungiu Pippidi la un post TV.

La rândul său, deputatul Sebastian Ghiţă spune că există un plan de distrugere a serviciilor de informaţii din România, de care politologul Alina Mungiu Pippidi nu este străină.

"Mungiu Pipidi e un fel de Fethullah Gulen de Romania. De 20 de ani aceasta persoana ne tot da lectii despre tot ce e in luna si in stele. Am observat de o luna ca in Romania s-a construit un plan de distrugere a serviciilor de informatii. Fie ca vorbim de SRI, SIE sau DIPI. SRI e atacat de ONG isti si tehnocrati pentru ca se dezvolta si pentru ca si construieste baze de date. Impotriva SIE au aparut atacuri vizand operatiunile din Africa. DIPI e decapitata si terorizata pentru a i se afla sursele de informatii. Mungiu Pipidi si retelele sale ONG-istice nu sunt straini de aceste lucruri. Sa amesteci serviciile de informatii in constructii politice pentru a le decredibiliza e grav. PRU va sustine mereu ca serviciile de informatii ale Romaniei sa ramana puternice si vigilente. PRU nu vede in serviciile de informatii ale Romaniei un manipulator politic si nu le considera organizatii oculte precum Mungiu Pipidi. Romania mai are multi ofiteri romani care sa lucreze onest in serviciile de informatii si care sa inteleaga jocul agentilor de influenta precum Mungiu Pipidi", a spus Sebastian Ghiţă''

Subiectul a fost comentat la ''Subiectiv'' de invitaţii Oanei Zamfir şi ai lui Răzvan Dumitrescu.

Potrivit jurnalistului Răzvan Savaliuc, disputa dintre cei doi reflectă o realitate.

''În România, în prezent, după ce s-a reuşit înlăturarea partidelor politice de pe scena socială, lupta pentru putere se duce între un grup de ONG-uri cu influenţă nefastă asupra României la Bruxelles şi anumite fracţiuni din serviciile de informaţii, în special SRI-ul, care cred ei că au pus mâna de-a lungul anilor, mai ales în timpul regimului Băsescu, pe nişte pârghii de putere cu care şi-au atins anumite interese'', a spus Savaliuc.

Acesta a subliniat care este, după părerea sa, scopul urmărit atât de PRU cât şi de ONG-urile coordonate de Alina Mungiu Pippidi.

 

 

 

×
Subiecte în articol: PRU PSD Sebastian Ghita Subiectiv
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close