Antena 3 CNN Politică Subiectiv. Propunerile lui Năstase după recomandările comitetului BNR

Subiectiv. Propunerile lui Năstase după recomandările comitetului BNR

Subiectiv. Propunerile lui Năstase după recomandările comitetului BNR
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    04 Aug 2015   •   21:49
Precizările guvernatorului BNR Mugur Isărescu despre acel comitet care emite recomandări de macrostabilitate nu au rămas fără ecou. Fostul premier Adrian Năstase a venit cu câteva propuneri:
 
 "Puieţii de platani, din Şoseaua Kiseleff, sunt ancoraţi de trei stâlpi ca nu cumva să meargă într-o direcţie greşită. Pare că acelaşi lucru se întâmplă şi cu guvernul.
 
O o reprezintă FMI, împreună cu Comisia Europeană. O a doua „ancoră" este constituită de Preşedinţie şi de CSAT, prin Noua Strategie de Apărare a Ţării, care extinde atribuţiile acestora în cele mai multe domenii guvernamentale. În fine, a treia „ancoră" ar deveni Comitetul de monitorizare macroeconomică, cel care ar cenzura strategiile macro-economice ale guvernului. Aceste trei „ancore" vor realiza o adevărată tutelă a Executivului, care ar rămâne, între altele, cu rolul de ţap ispăşitor în faţa DNA pentru semnăturile de punere în aplicare.
 
În aceste condiţii, propun ca la revizuirea Constituţiei, să fie eliminat textul art. 102, alin. 1, care prevede: . S-ar putea renunţa şi la guvern, în ansamblu. În locul său ar putea fi creat un secretariat care să aducă la îndeplinire deciziile Noului Consiliu de tutelă", a spus fostul premier Adrian Năstase.
 
Declaraţia lui Năstase a fost prezentată marţi, la emisiunea Subiectiv/" title="subiectiv">Subiectiv, de la Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: Adrian Nastase Subiectiv
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close