Antena 3 CNN Politică Sulfina Barbu: Regionalizarea României va avea loc după alegerile locale din 2012

Sulfina Barbu: Regionalizarea României va avea loc după alegerile locale din 2012

Sulfina Barbu: Regionalizarea României va avea loc după alegerile locale din 2012
Sursa foto: Foto: cursdeguvernare.ro
07 Aug 2011   •   12:47
Regionalizarea României este în continuare o temă de actualitate a PDL, dar va fi pusă în practică după alegerile locale din 2012, conform preşedintei organizaţiei de femei a PDL, Sulfina Barbu, citată de Agerpres.

Sulfina Barbu a spus că Biroul Permanent al PDL va discuta în şedinţa de luni alte două măsuri care preced regionalizarea, adică descentralizarea şi restructurarea ministerelor. „Descentralizarea şi restructurarea vor fi puse în practică încă din această toamnă, la începutul sesiunii parlamentare, prin actele normative necesare care să fie aprobate de Guvern şi Parlament”.

"Undeva în luna iunie 2012 trebuie să avem un final al restructurării şi descentralizării, după care, după alegerile locale, putem gândi etapele următoare”, a mai declarat Sulfina Barbu.

Pe de altă parte, parlamentarul PDL recunoaşte că varianta de lucru a Guvernului rămâne în continuare cu cele opt judeţe suprapuse pe cele opt regiuni de dezvoltare regională.

"Eu sunt o susþinãtoare a organizãrii pe cele 8 regiuni care au fost stabilite. Regiunile au fost stabilite pe baza unor studii foarte amãnunþite luând în calcul toţi parametrii şi cred cã regiunile sunt în concordanţă cu toate standardele europene. Dar sigur vom discuta şi pânã în primãvarã vom avea şi acest pas definitivat', a declarat preşedinta organizaþiei de femei a PDL.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close