Antena 3 CNN Politică Tăriceanu: Actualul preşedinte nu a fost ceea ce se numeşte un om de stat. Eu vreau să propun un alt tip de preşedinte

Tăriceanu: Actualul preşedinte nu a fost ceea ce se numeşte un om de stat. Eu vreau să propun un alt tip de preşedinte

Tăriceanu: Actualul preşedinte nu a fost ceea ce se numeşte un om de stat. Eu vreau să propun un alt tip de preşedinte
de M.T.    |    29 Oct 2014   •   18:11

Actualul preşedinte al României nu a fost un adevărat om de stat şi şi-a văzut mai presus de orice propriul interes, a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la alegerile prezidenţiale, într-un discurs ţinut în faţa susţinătorilor din Alba.

„Am demonstrat împreună cu toţi românii că atunci când România are un ţel important e capabilă să se mobilizeze şi este în măsură să reuşească. Numai că astăzi, din păcate, România nu este în măsură să-şi reunească forţele şi energiile în slujba unui proiect naţional. Îi lipseşte acest proiect naţional. Dintr-un motiv foarte simplu: actualul preşedinte nu a fost ceea ce se numeşte un om de stat, ci un politician de mâna a doua, care şi-a văzut mai presus de orice interesul propriu”, a spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului crede că România îşi poate atingele obiectivele, însă doar atunci când există un proiect important.

„Din experienţa proprie ştiu că România este harnică, este pusă pe treabă, dar atunci când, într-adevăr, are un proiect major. După 1990, România a avut două proiecte importante la care s-a raliat: aderarea la NATO şi aderarea la Uniunea Europeană”, a afirmat Tăriceanu.

„Ceea ce a urmat este opera actualului preşedinte. O ţară divizată, o ţară fracturată, o ţară în care grupuri profesionale şi grupuri sociale sunt puse unele împotriva altora. Toate aceste fracturi sociale ne-au costat şi ne costă imens. Am intrat în Europa şi ne-am mulţumit cu această realizare. Astăzi, când facem bilanţul, observăm că România ocupă ultimele locuri în privinţa PIB-ului, în privinţa calităţii vieţii, în privinţa sănătăţii. Avem o medie de viaţă mai mică cu şapte ani decât media europeană”, a continuat fostul premier.

„Eu vreau să propun altceva românilor. Vreau să propun un alt tip de preşedinte, unul care îşi respectă cetăţenii. Nu vreau un preşedinte jucător, nu vreau un preşedinte partizan, nu vreau un preşedinte care se joacă cu destinele oamenilor. Vreau un preşedinte care să inspire încredere, siguranţă, un preşedinte care pune interesul naţional mai presus de interesul propriu sau al partidului din care provine. Vreau un preşedinte care să prezinte un proiect pentru această ţară. Iar acest proiect la care visez şi pe care vreau să-l realizăm împreună este ca România să devină a şaptea putere a Europei”, a încheiat Tăriceanu.

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close