Antena 3 CNN Politică Tăriceanu, în cazul emiterii unei OUG privind amnistia: Propunerea e rațională

Tăriceanu, în cazul emiterii unei OUG privind amnistia: Propunerea e rațională

Tăriceanu, în cazul emiterii unei OUG privind amnistia: Propunerea e rațională
Sursa foto: foto: captura Antena 3
03 Sep 2018   •   14:58

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, luni, că este necesară o remediere a abuzurilor din justiţie ca răspuns la întrebare legată de o posibilă ordonanţă privind amnistia, susţinând totuşi că varianta corectă este cea propusă de Tudorel Toader care a vorbit despre revizuirea pedepselor.

"Mi s-a părut că propunerea ministrului Justiţiei, domnul profesor universitat Tudorel Toader, este o propunere raţională, aceea de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă care să permită revizuirea tuturor proceselor care s-au bazat pe ascultarea telefoanelor şi protocoale. Cred că este greu de acceptat într-o societate democratică ideea că putem în continuare să folosim aceleaşi metode caracteristice Securităţii din anii '50 în efectuarea actului de justiţie. Cred că propunerea domnului Dragnea merită luată în seamă, trebuie făcut ceva, că aşa cum am mai spus chiar dacă unii dintre cei care a fost condamnaţi în cadrul acestor procese, probabil au fost vinovaţi, eu nu am cum să apreciez, cum să fac distincţia între cei care sunt şi cei care nu sunt şi au fost condamnaţi pe nedrept, indiferent, chiar şi cei care au fost condamnaţi au dreptul fundamental la un proces corect. Ceea ce nu s-a întâmplat. Din acest motiv cred că trebuie găsită o soluţie de remediere, care nu poate fi făcută punctual" , a spus, luni, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că, după desecretizare, toate protocoalele ridică mari semne de întrebare pentru că "prezenţa aceasta sau omniprezenţa procuraturii în toate zonele, nu mi se pare normală. Eu cred că, fără îndoială, interesul public trebuie să fie apărat, este o obligaţie constituţională şi legală, de către Parchetul General. Nu ştiu dacă acest protocoale sunt oportune, dar având în vedere amploarea lor, amploarea colaborării dintre Parchet şi SRI, le privesc cu mare neîncredere".

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat sâmbătă, la Neptun, că Executivul trebuie să vină cu o soluţie, în termen rezonabil, pentru ca oameni nevinovaţi să nu execute pedepsele, afirmând că nu ştie dacă propunerea poate fi amnistia, revizuire pedepselor sau altă variantă.

×
Subiecte în articol: Tariceanu OUG propunere
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close