Antena 3 CNN Politică Eugen Teodorovici: Cine este domnul Ghinea?

Eugen Teodorovici: Cine este domnul Ghinea?

Eugen Teodorovici: Cine este domnul Ghinea?
22 Iun 2016   •   20:58

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea Subiectiv, referitor la atacul lui Cristian Ghinea la adresa lui Victor Ponta, că Ghinea nu este în măsură să facă aprecieri.

“Ar trebui să ne întrebăm cine este domnul Ghinea. Ca să luăm în calcul ce spune domnia sa. Nu știu ce îl recomandă pentru o astfel de discuție, o abordare ONG-istă am văzut că a scris o scrisoare pe Facebook. Domnia sa a refuzat astăzi să vină în Parlament, în Comisia de Afaceri Europene, considerând că parlamentarii sunt mult prea jos pentru o discuție cu ministrul pe tema fondurilor europene. Ocazie cu care putea să aducă argumente în favoarea a ce susține domnia sa. Nu a venit.”

“Îi reamintesc domnului ministru că noi am lansat primul apel de proiecte, în decembrie 2014, pe capital uman, fostul faimos program POSDRU. Acest sistem informatic despre care vorbește domnul Ghinea, pe care eu l-am început cu colegul meu, domnul ministru Nica, am lucrat foarte clar cu STS pentru acest program. Mai mult a fost un secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, care acum nu mai este, a fost schimbat în același timp cu ministrul, care, în 8 martie a declarat că acest sistem informatic este creația dânsului, că schimbă tot ce s-a făcut până la acel moment. Se poate verifica.”

“Din păcate, doi miniștri ai fondurilor europene care, într-un timp foarte scurt, nu au făcut nimic, nu au lansat nimic. Mai mult, nu au lansat nicio finanțare pentru zona privată. Nu poți să nu lansezi nimic în nouă luni de zile.”

“Dânșii tratează Parlamentul cu o aroganță ieftină și greșeala este a noastră, a parlamentarilor. Și greșeala este a noastră, a parlamentarilor, care acceptăm o astfel de abordare. Ministrul este obligat constituțional să vină atunci când este invitat în Parlament într-o comisie.”

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close