Antena 3 CNN Politică Thompson: Vom continua colaborarea cu România pentru protejarea ideilor şi instituţiilor democraţiei

Thompson: Vom continua colaborarea cu România pentru protejarea ideilor şi instituţiilor democraţiei

Thompson: Vom continua colaborarea cu România pentru protejarea ideilor şi instituţiilor democraţiei
de S.T.    |    01 Iul 2015   •   18:09
Statele Unite ale Americii vor continua să colaboreze cu România pentru a garanta protejarea, consolidarea și păstrarea ideilor și instituțiilor democrației, libertății și egalității, nu doar acum, ci pentru toate generațiile viitoare, a declarat, miercuri, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite la București, Dean Thompson.

"Vom explora toate oportunitățile de a ne uni eforturile cu ale românilor pentru a sprijini obiectivele noastre comune și prietenia din ce în ce mai profundă. Vom continua să colaborăm cu România pentru a garanta protejarea, consolidarea și păstrarea ideilor și instituțiilor democrației, libertății și egalității, nu doar acum, ci pentru toate generațiile viitoare", a spus Thompson, în mesajul său cu ocazia Zilei Independenței Statelor Unite ale Americii.

El a amintit că anul acesta România și SUA celebrează și 135 de ani de relații diplomatice bilaterale, notează Agerpres.

"Prietenia noastră se bazează pe valorile transatlantice pe care le împărtășim. Ne dorim ca toți românii să se bucure de pace și securitate, protejați de statul de drept, având la dispoziție mijloacele necesare pentru a prospera și pregătiți să profite de oportunitățile oferite de lumea din ce în ce mai globalizată în care trăim", a adăugat diplomatul american.

×
Subiecte în articol: Ambasada SUA
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close