Antena 3 CNN Politică Tomac, despre modificările la legile justiţiei: „Societatea trebuie să reacţioneze”

Tomac, despre modificările la legile justiţiei: „Societatea trebuie să reacţioneze”

Tomac, despre modificările la legile justiţiei: „Societatea trebuie să reacţioneze”
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Aug 2017   •   19:31

Liderul deputaţilor PMP, Eugen Tomac, consideră că modificarea pachetului de legi privind justiţia prin care procurorul general şi şefii DNA şi DIICOT vor fi numiţi de CSM la propunerea ministrului Justiţiei, preşedintele fiind exclus din procedură, urmăreşte politizarea totală a justiţiei, propunerile lui Tudorel Toader fiind „inadmisibile”. Tomac susţine că „PSD vrea să revină la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul de partid din Kiseleff”, potrivit news.ro.

„Iniţitiva ministrului de justiţie, Tudorel Toader, prin care acesta doreşte sa scoată din procedura de numire a şefilor de Parchete a Preşedintelui României, arată că, în fapt, PSD pune în practică ceea ce şi-a dorit dintotdeauna: control total pe justiţie. Practic, prin aceste modificări se va reveni la perioada în care dosarele privind anchetarea unor politicieni erau decise în sediul PSD din Kiseleff”, consideră Eugen Tomac.

„Propunerea lui Tudorel Toader este inadmisibilă şi cred că societatea trebuie să reacţioneze pe măsură”, a subliniat Tomac.

×
Subiecte în articol: eugen tomac modificari legi justitie societate
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close