Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, atac la Olguța Vasilescu: „M-a furat”

Traian Băsescu, atac la Olguța Vasilescu: „M-a furat”

Traian Băsescu, atac la Olguța Vasilescu: „M-a furat”
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Oct 2018   •   12:20

Traian Băsescu a lansat acuzații dure referitor la legea pensiilor, exemplificând printr-un calcul cum „a fost furat” de ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu.    

Fostul președinte a explicat cu cifre concrete acuzațiile referitoare la legea pensiilor.

„Luăm o pensie cu o mie de lei. S-a mărit punctul de pensie cu 100 de lei de la 1 iulie, adică șase luni, deci 600 de lei. Dacă se aplica legea veche, trebuia să crească pensia de la 1 ianuarie nu de la 1 iulie, cu 5% inflația plus cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie din 2017, care a fost 8%. Jumătate sunt patru procente și cu cinci sunt nouă procente. Dacă îmi aplica la mia de lei nouă procente de la 1 ianuarie erau 90 de lei în fiecare lună, iar pe an ar fi fost 1080 de lei”, a explicat Băsescu la România TV.

„Mie pe legea lui Olguța mi-a crescut pensia cu 600 de lei. Deci la o pensie de 1.000 de lei, ea mi-a dat 600 de lei și eu trebuia să iau 1080 de lei. Deci m-a furat cu 480 de lei și vin aici tot felul de lideri de pensionari, în general de la militari și aplaudă, că ei sunt cu pensii speciale”, a precizat Băsescu.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close