Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu avetizează: Va fi un mare eșec

Traian Băsescu avetizează: Va fi un mare eșec

Traian Băsescu avetizează: Va fi un mare eșec
24 Iul 2016   •   18:20

Traian Băsescu este de părere că votul prin corespondență este sortit eșecului, guvernanții fiind nevoiți să organizeze pentru Diaspora 1.500-2.000 de secții de votare. 

"Este evident că legea votului prin corespondenţă va fi un mare eşec. Românii din străinătate nu se înscriu pe listele electorale. Am discutat cu mulţi dintre cei care lucrează în străinătate şi explicaţia lor este simplă: pe de o parte, neîncrederea în sistemul propus, iar, pe de altă parte, teama că, declarându-şi datele de rezidenţă, la un moment dat, s-ar putea trezi cu cine ştie ce taxe pe venit din partea Statului Român. În plus, sunt destui care lucrează la negru, dar asta nu le poate lua dreptul la vot", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

"În concluzie, sistemul nu va funcţiona, iar responsabilitatea politică se va sparge în capul celor care au promis votul prin corespondenţă.

Soluţia pentru a preveni un dezastru previzibil este cea clasică, şi anume stabilirea a circa 1500 - 2000 de secţii de votare. La MAE, există informaţia legată de toate comunităţile româneşti din UE. La nevoie, printr-o simplă corespondenţă cu celelalte state membre, informaţia poate fi adusă la zi. Pentru a nu crea controverse, şi legea votului prin corespondenţă trebuie să rămână în vigoare, dîndu-se şansa opţiunii modalităţii de vot, iar Autoritatea Electorală Permanentă să verifice eventualul vot dublu, dat prin ambele sisteme.

Altfel, pe bună dreptate, românii din diaspora vor considera că Statul Român le-a îngrădit dreptul la vot.Repetarea dezastrului democratic şi mediatic din 2014 trebuie prevenit. Măsurile trebuie luate repede", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

×
Subiecte în articol: alegeri parlamentare
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close