Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu despre Legea defăimării

Traian Băsescu despre Legea defăimării

Traian Băsescu despre Legea defăimării
Sursa foto: foto: Facebook
10 Feb 2016   •   11:08

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, îl acuză pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, că prin legea defăimării urmăreşte să pună sub control internetul având în vedere campaniile electorale din acest an.

''Dragnea ştie că poate să cumpere cu bani şi favoruri unele televiziuni, radiouri, ziare naţionale sau locale la pachet cu destui «deontologi». Tot Dragnea şi haita lui au înţeles că mediul on-line, reţelele de socializare nu pot fi controlate sau cumpărate şi că acestea au devenit o alternativă viabilă la mass-media tradiţionale. Internetul este o alternativă care face campaniile electorale mult mai greu de controlat mediatic, iar electoratul mult mai bine informat şi mai puţin manipulabil'', a scris fostul şef de stat pe Facebook.

''Oare vrea Dragnea să fim alături de China, Rusia, Iran, Siria, Turcia din punct de vedere al libertăţii de exprimare?'', încheie fostul preşedinte.

Legea defăimării urmează să intre miercuri la vot în Camera Deputaţilor, for decizional.

Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţi ''Legea defăimării'', iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

Proiectul iniţiat de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ''fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social''.

Deputaţii jurişti au decis ca sancţiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanţa Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close