Antena 3 CNN Politică Băsescu, despre "legea greşită": Nu ştiu decât de la TV cum e. Franks: Am discutat problema

Băsescu, despre "legea greşită": Nu ştiu decât de la TV cum e. Franks: Am discutat problema

Băsescu, despre "legea greşită": Nu ştiu decât de la TV cum e. Franks: Am discutat problema
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Oct 2010   •   12:56

Jeffrey Franks a declarat, vineri, că a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu, încă de acum două zile, pe marginea legilor votate greşit în Parlament. Mai devreme, în aceeaşi zi, preşedintele Băsescu a spus că va analiza legea adoptată de deputaţi privind scăderea TVA la 5% la alimentele de bază, după care va decide dacă o promulgă sau nu. Şeful statului susţine că tot ce ştie despre această lege a aflat de la televizor.

"Nu ştiu, s-o văd întâi, pentru că eu nu ştiu decât de la televizior cum e legea. S-o văd, să ajungă pe birou. (...) Nu pot să vorbesc înainte să am legea pe masă", a spus Traian Băsescu. "Cred că va acţiona pe această problemă", a precizat Franks.


Jeffrey Franks, despre legile votate greşit


Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în timpul unei vizite în localităţile din Moldova afectate în vară de inundaţii, că va analiza legea adoptată de deputaţi privind scăderea TVA la 5% la alimentele de bază, după care va decide dacă o promulgă sau nu. Şeful statului susţine că tot ce ştie despre această lege a aflat de la televizor.

"Nu ştiu, s-o văd întâi, pentru că eu nu ştiu decât de la televizior cum e legea. S-o văd, să ajungă pe birou. (...) Nu pot să vorbesc înainte să am legea pe masă", a spus Traian Băsescu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, mai multe proiecte legislative, printre care scăderea TVA la 5% la pâine, carne proaspătă, lapte, ulei vegetal şi zahăr, neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei, precum şi nepenalizarea persoanelor care se pensionează anticipat.

Ulterior, deputaţii PDL au anunţat că votul pe care l-au dat pe marginea acestor legi a fost unul eronat. Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor a anunţat apoi că îşi asumă greşeala şi că aceasta urmează să fie reparată.

Una dintre variantele prin care legile adoptate atunci de deputaţi pot fi anulate este dacă preşedintele Traian Băsescu le retrimite în Parlament.

Băsescu, despre promulgarea legii


×
Subiecte în articol: lege promulgare Jeffrey Franks
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close