Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu propune ca dezbaterea Ponta-Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu propune ca dezbaterea Ponta-Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni

Traian Băsescu propune ca dezbaterea Ponta-Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni
de M.T.    |    08 Noi 2014   •   14:20

Preşedintele Traian Băsescu a propus, sâmbătă, prin intermediul unui comunicat de presă, ca dezbaterea între candidaţii în alegerile prezidenţiale Victor Ponta şi Klaus Iohannis să se desfăşoare la Palatul Cotroceni.

„Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a luat notă despre faptul că cei doi candidaţi şi echipele lor de campanie nu pot conveni asupra unui loc neutru, în care să se desfăşoare dezbaterea/dezbaterile dintre candidaţii pentru funcţia de preşedinte al României, domnul Victor-Viorel Ponta şi domnul Klaus Werner Iohannis”, se arată în comunicatul Adminustraţiei Prezidenţiale.

„Convins că dezbaterile sunt esenţiale pentru democraţie şi pentru buna informare a electoratului, precum şi de faptul că dezbaterea/dezbaterile sunt dorite de cei doi candidaţi, preşedintele României” propune ca loc de desfăşurare al confruntării Palatul Cotroceni.

Dezbaterea ar urma să aibă loc în Sala Unirii sau în Sala de Spectacole, aceasta urmând să fie preluată de „toate televiziunile naţionale şi locale care doresc”.

„Menţionăm că în momentul de faţă Palatul Cotroceni poate asigura semnal pentru minim 30 televiziuni şi dacă este nevoie se pot crea imediat facilităţi suplimentare”, precizează comunicatul.

De asemenea, cei doi candidaţi vor conveni asupra moderatorului sau a moderatorilor, iar „Administraţia Prezidenţială, Societatea Română de Televiziune şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale garantează deplina neutralitate a organizării administrative şi a transmisiei TV prin tratament egal acordat candidaţilor, susţinătorilor acestora, televiziunilor şi radiourilor pe tot parcursul dezbaterii/dezbaterilor”.

În final, comunicatul subliniază faptul că, „în perioada pregătitoare, dar şi în timpul dezbaterii/dezbaterilor preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu se va afla în Palatul Cotroceni”.

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close