Antena 3 CNN Politică Tudose: „Interesul Guvernului este să stimuleze investițiile. Ne dorim simplificarea legislației privind achizițiile publice”

Tudose: „Interesul Guvernului este să stimuleze investițiile. Ne dorim simplificarea legislației privind achizițiile publice”

Tudose: „Interesul Guvernului este să stimuleze investițiile. Ne dorim simplificarea legislației privind achizițiile publice”
Sursa foto: FOTO: gov.ro
19 Oct 2017   •   20:35

Interesul Guvernului este să stimuleze investițiile și pentru asta își dorește simplificarea și flexibilizarea legislației în materia achizițiilor publice, a afirmat premierul Mihai Tudose în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o la Palatul Victoria cu reprezentanții Băncii Europene de Investiții (BEI).

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul întâlnirii prim-ministrul a trecut în revistă domeniile prioritare din perspectiva expertizei și a finanțărilor pe care instituția financiară a Uniunii Europene le poate acorda în continuare României.

Totodată, premierul și miniștrii prezenți la întrevedere au menționat principalele proiecte aflate în diferite stadii de pregătire la nivelul Guvernului care ar putea beneficia de expertiza tehnică a BEI: modificarea legislației în domeniul achizițiilor publice și al parteneriatului public privat, pregătirea documentației tehnice necesare pentru construcția spitalelor regionale, a autostrăzii Ploiești-Brașov și a altor proiecte de infrastructură, agricultură, eficiență energetică și reformă instituțională.

„Interesul nostru este să stimulăm investițiile. Vrem, pentru aceasta, să avem în România o legislație mai simplă și mai flexibilă în domeniul achizițiilor publice și avem toată disponibilitatea de a pune în valoare expertiza pe care ne-o poate oferi Banca Europeană de Investiții", a declarat Tudose, citat în comunicat.

În comunicat se arată că accentul a fost pus în cursul discuțiilor pe dezvoltarea proiectelor majore de infrastructură, încurajarea investițiilor, atât în sectorul public, cât și în cel privat, dar și pe optimizarea resurselor financiare, valorificarea potențialului de atragere a fondurilor europene, asigurarea unui cadru legislativ transparent și coerent în domeniile aferente și multiplicarea exemplelor de bune practici.

Nu în ultimul rând, cele două delegații au apreciat buna colaborare, de peste 25 de ani, dintre România și BEI, anul acesta împlinindu-se și 10 ani de când instituția financiară europeană are un birou și la București.

Din delegația română prezentă la discuții au mai făcut parte Paul Stănescu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Ionuț Mișa, ministrul Finanțelor, Felix Stroe, ministrul Transporturilor, Marius Nica, ministru delegat pentru Fonduri Europene, secretarul de stat în Ministerul Sănătății Cristian Grasu, Roxana Bănică, secretar general al Guvernului, și consilierii de stat Gabriel Andronache și Felix Rache.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: achizitii publice guvernului tudose
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close