Antena 3 CNN Politică Udrea critică legalizarea şpăgii la medici: Este umilitor

Udrea critică legalizarea şpăgii la medici: Este umilitor

Udrea critică legalizarea şpăgii la medici: Este umilitor
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    25 Aug 2015   •   15:39

Elena Udrea dă lecţii despre legalizarea şpăgii, deşi chiar ea este trimisă în judecată pentru luare de mită. Fostul ministru al Dezvoltării a spus marţi, la sediul ICCJ, că este umilitoare propunerea de a legaliza "şpaga la medic", astfel că, în viitor, s-ar putea legaliza şi şpaga în ministere. 

 
"Eu cred că este umilitor să legalizeze şpaga la medic. M-am bucurat să văd că mişcarea protestatară de pe Facebook a medicilor a refuzat această propunere, iar între timp văd că şi prin Guvern şi-au dat seama că este o gafă de proporţii, pentru că aşa, mergând pe principiul celor care sunt plătiţi din banul public, şi funcţionarii publici au salarii mici, de ce n-am legaliza şpaga şi în administraţia publică, şi la primării, şi la minister.

Nu asta este soluţia, iar această măsură arată un guvern slab, care găseşte ca singur mijloc şi singură soluţie de a asigura venituri decente pentru medici o plată la negru din partea populaţiei. Soluţia este să se creeze, prin contracte ale medicilor cu spitalele, posibilitatea ca medicii să fie plătiţi conform muncii, calităţii şi volumului de muncă pe care îl depun", a spus Elena Udrea, marţi, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Pe 21 aprilie, Elena Udrea a fost trimisă în judecată, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.
 
 
 

×
Subiecte în articol: Elena Udrea spaga
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close