x close

Fii alături de noi!

Universitatea București: Îi vom retrage titlul de doctor lui Victor Ponta

de 20 Ian 2016   •   14:43
Universitatea București: Îi vom retrage titlul de doctor lui Victor Ponta 85
Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă de modificare a legii astfel încât demnitarii acuzaţi de plagiat nu vor mai fi verificaţi de Consiliul Naţional de Etică din subordinea Ministerului Educaţiei, cazurile lor urmând să fie analizate, la fel ca toate tezele de doctorat, de universităţi, scria mediafax.ro, luni.

În ceea ce-l privește pe Victor Ponta, lucrurile par clare.

"În cazul lui Victor Ponta și în cazul Olguței Vasilescu, lucrurile sunt foarte simple din punctul de vedere al Comisiei de Etică. Dacă Universitatea are cadrul legal pentru a cere retragerea titlului de doctor, le va retrage titlul de doctor. Noi am analizat lucrările și am arătat deja că au plagiat”, spune profesorul Marian Popescu, președintele Comisiei de Etică de la Universitatea din București, care așteaptă apariția actelor normative care să stabilească procedurile pentru retragerea titlurilor, anunță republica.ro.

Comisia a stabilit, încă din vara lui 2012, că Victor Ponta a copiat mai bine de o treime din lucrarea sa de doctorat  „prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele”.

poza

Actualitate

Mircea Badea, despre moartea lui Dan Condrea: Orice scenariu este posibil, mai puțin cel al accidentului

Mircea Badea crede că singura ipoteză care ar trebui exclusă în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, este cea a accidentului. Afirmațiile au fost făcute marți, la ”Sinteza...

25 Mai 2016  •  00:16

poza

Show

Veste tristă pentru Iulia Vântur

Salman Khan a declarat că nu este nici o nuntă în programul său, după ce s-a speculat că de ziua lui, în luna decembrie, se va căsători cu Iulia Vântur. Într-un interviu pentru bollywood...

24 Mai 2016  •  15:33

sati