Antena 3 CNN Politică Varianta alianţei PSD-PNL, lansată la nivel înalt

Varianta alianţei PSD-PNL, lansată la nivel înalt

Varianta alianţei PSD-PNL, lansată la nivel înalt
30 Aug 2016   •   20:08

O nouă coaliţie PSD-PNL, care să amintească de construcţia USL, ce a reuşit să câştige la alegerile din 2012 aproximativ 75% din voturi, nu este total exclusă în acest moment, dacă niciunul dintre cele două partide nu va reuşi să obţină majoritate parlamentară, afirmă vicepremierul Vasile Dîncu.

„Nu cred că este posibilă în actuala stare a politicii româneşti o coaliţie PSD - PNL. În acest moment nu este posibilă pentru că fiecare dintre partide trebuie, în campania electorală, să-şi afirme identitatea. (...) Cred că, în acest moment, amintirea USL nu este una care să fie motivantă, pentru că USL a fost atunci o mare coaliţie, de 75 la sută, care şi-a propus să facă două lucruri măreţe: modificarea Constituţiei şi regionalizarea, descentralizarea şi nu a făcut nimic din acestea. Ce a ieşit de atunci şi a rămas şi în mintea politicienilor este că o coaliţie foarte mare nu este neapărat lucrul cel mai bun pentru democraţie şi pentru România", a spus Vasile Dîncu la un post TV.

Vicepremierul a precizat, însă, că nu este exclus să se ajungă la o astfel de mişcare politică, în situaţia în care niciunul dintre cele două partide nu va reuşi să obţină majoritate parlamentară: „Nu este exclus să se ajungă acolo, dar mie îmi este foarte greu să-mi închipui modul în care partidele vor putea negocia, vor putea construi un program de guvernare. Cred că ar prefera alegeri anticipate într-o asemenea posibilitate", este de părere Dîncu.

Subiectul a fost comentat în ediţia de marţi a emisiunii ''La ordinea zilei'', de Radu Tudor şi invitaţii săi.

Parlamentarul liberal Lucia Varga exclude o alianţă PSD-PNL.

''Noi vrem să guvernăm singuri. Am avut o experienţă, am fost chiar membru în cabinetul domnului Ponta. Nu ne sincronizăm: Nu ne-am putea duce la bun sfârşit proiectele pe care ni le-am asumat în faţa cetăţenilor, dacă am guverna cu PSD-ul'', a spus Varga.

Nici senatorul PSD Georgică Severin nu susţine o alianţă între cele două partide.

''Este necesară o clarificare doctrinară. Este evident că cetăţenii trebuie să ştie ce votează şi spre ce se îndreaptă. Avem exemple vii legate de asemenea situaţii. Vă reamintesc cum Partidul Democrat a intrat în congres social-democrat şi a ieşit popular, cum Partidul Naţional Liberal la Europarlamentarele din 2014  candidat ca membru la ALDE şi a doua zi a devenit partid popular. Vă reaminesc că în statutul PNL scrie şi a doua zi au fuzionat, nu au făcut alianţă. Deci, salut acest gen de clarificare doctrinară cu care am fost obişnuiţi'', a precizat Georgică Severin.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close