Antena 3 CNN Politică Vasile Dâncu, dispus să preia funcția de premier după alegeri

Vasile Dâncu, dispus să preia funcția de premier după alegeri

Vasile Dâncu, dispus să preia funcția de premier după alegeri
14 Oct 2016   •   12:11

"Este o posibilitate să accept să continui să lucrez în guvern, însă în anumite condiţii. Trebuie să fie o forţă politică solidă în spatele unui guvern dedicat schimbării rapide a României. O ofertă de reconstrucţie având la bază un program naţional de dezvoltare", a declarat Dâncu (traducere - n.r.) într-un interviu acordat joi agenţiei Bloomberg, la Bucureşti, scrie economica.net.

Condiţiile lui Dâncu ar fi o majoritate solidă în Parlament şi sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis pentru "un plan de dezvoltare a infrastructurii, sănătăţii şi educaţiei", potrivit Bloomberg.

Vicepremierul este de părere că e nevoie de continuitate, având în vedere că România are azi cea mai rapidă creştere economică din UE, însă consideră că anul viitor va fi instalat la Palatul Victoria un guvern politic.

Dâncu crede de asemenea că România trebuie să evite "pomenile electorale" sub formă de noi reduceri de taxe şi creşteri de salarii, avertizând că unele promisiuni ale politicienilor ameninţă stabilitatea bugetară.

"Vin presiuni populiste din direcţia parlamentului, ai cărui membri au aprobat creşteri de pensii, de salarii. Am rezistat până acum, însă începând de anul viitor va fi instalat un guvern politic", a spus secundul premierului Dacian Cioloş, potrivit Bloomberg.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close