Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu dezvăluie motivele prăbușirii lui Mihai Tudose

Vasile Dîncu dezvăluie motivele prăbușirii lui Mihai Tudose

Vasile Dîncu dezvăluie motivele prăbușirii lui Mihai Tudose
16 Ian 2018   •   14:29

Sociologul Vasile Dîncu, fost vicepremier în guvernul Dacian Cioloş, a afirmat, marţi, că motivele plecării premierului Mihai Tudose de la Palatul Victoria sunt comunicarea cu liderul formaţiunii, Liviu Dragnea, şi nemulţumirea faţă de propria echipă de miniştri.

"Sunt câteva lucruri care l-au făcut să plece, a fost comunicarea cu cel care l-a propus, adică cu preşedintele Partidului Social-Democrat. În al doilea rând a fost o nemulţumire faţă de modul în care îi funcţionează echipa guvernamentală. A fost el în primul rând nemulţumit de echipa guvernamentală şi probabil că a vrut să forţeze o schimbare masivă a unor posturi în echipa sa guvernamentală. Eu îl înţeleg, desigur, un premier are nevoie să îşi facă echipa, până la urmă el se loveşte zilnic de probleme, dar pe de altă parte trebuie să găsească o soluţie de negociere cu echipa de conducere, cu cei care la partid", a declarat Vasile Dîncu, pentru un post de radio.

Sociologul a adăugat că ar fi benefică revenirea la o practică folosită altădată de unele partide - aceea de a se crea în interiorul formaţiunii care asigură guvernarea un alt guvern, interior, din umbră, care să monitorizeze activitatea Guvernului, nu ar fi deloc lipsită de beneficii.

"Ar putea să îşi facă, chiar aşa cum existau la partidele care funcţionau clasic şi în România, echipe de departamente care fac politicile, care contorizează Guvernul, un fel de guvern din umbră, din interior. Şi asta creează şi o competiţie internă. Noi nu am avut aceste lucruri, au fost mai degrabă discuţii punctuale între indivizi, nu o relaţie instituţionalizată între partid şi Guvern", a mai spus Dîncu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close