Antena 3 CNN Politică Vicepremierul Chiţoiu (PNL), despre impozitarea salariilor dorită de PSD: E doar o măsură politică

Vicepremierul Chiţoiu (PNL), despre impozitarea salariilor dorită de PSD: E doar o măsură politică

Vicepremierul Chiţoiu (PNL), despre impozitarea salariilor dorită de PSD: E doar o măsură politică
de M.Z.    |    21 Mai 2013   •   07:59

Vicepremierul Daniel Chiţoiu le-a explicat colegilor din conducerea PNL de ce nu e de acord partidul cu măsura supraimpozitării "salariilor nesimţite" din sectorul de stat.

Din această supraimpozitare s-ar fi strâns 100 de milioanede euro la buget, însă vicepremierul consideră că supraimpozitarea dorită de PSD este doar o măsura politică, se arată pe site-ul pesurse.ro.

Într-o înregistrare audio apărută pe site-ul amintit, vicepremierul Daniel Chiţoiu recunoaşte în şedinţa secretă a Biroului permanent al PNL din 16 mai că se adunau ceva bani la buget. Chiţoiu susţine însă că nu a dorit ca PSD să îşi creeze un atu electoral:

"Sumele care se strângeau era undeva la echivalentul a 100 de milioane de euro, dar ei voiau să ia această măsură din punct de vedere politic, pentru că luau bani de la bogaţi - clasa mijlocie, ca să acopere pensiile la militari sau să acopere diferenţa de preţ la creşterea preţurilor la gaz la familiile sărace", spune Daniel Chiţoiu.

Astfel, Chiţoiu consideră că supraimpozitarea dorită de PSD este doar o măsura politică.

"Deci, ei voiau să ia o măsură politică, adică să vină în sprijinul electoratului de stânga. Ne-am opus, am respins-o categoric, ei s-ar putea să o mai readucă în discuţie, dar nefiind trecută în Programul de guvernare noi vom fi împotriva acestei măsuri", a explicat Daniel Chiţoiu.

Acesta nu este singurul subiect pe care vicepremierul pare în conflict cu guvernul din care face parte. O altă ţintă a ministrului liberal pare a fi ordonanţa de urgenţă care combate evaziunea fiscală din publicitate.

Conform ziarului Naţional, Guvernul Ponta a decis să cureţe piaţa neagră din industria de publicitate, ai cărei beneficiari transferau câştigurile "pe persoana fizică" într-un sistem evazionist care a cuprins întreaga piaţă de publicitate. Acum, evazioniştii caută susţinere la ministrul Chiţoiu pentru a modifica ordonanţa aflată în dezbatere la Senat.






×
Subiecte în articol: Daniel Chitoiu Victor Ponta
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close