Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, către omologul său iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor

Victor Ponta, către omologul său iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor

Victor Ponta, către omologul său iordanian: Apreciem foarte mult felul în care gestionaţi problema uriaşă a refugiaţilor
03 Oct 2015   •   19:36

România apreciază modul în care Iordania gestionează criza refugiaților, dar și faptul că Regatul Hașemit rămâne "o insulă de stabilitate și libertate", într-o zonă măcinată de conflicte, notează Agerpres.

Acest mesaj a fost transmis, sâmbătă, la Amman, de premierul Victor Ponta omologului său iordanian Abdullah Ensour.

"Am un mesaj special, venind dintr-o țară europeană. Că noi știm și apreciem foarte mult felul în care gestionați problema uriașă a refugiaților. Ne plângem în Europa de 80.000 de oameni, cum îi împărțim, cum avem grijă de ei, 6.000 în România, 5.000..., iar dumneavoastră deja găzduiți 1,4 milioane și faceți lucrul acesta deja de 4 ani. (...) Împreună cu Turcia găzduiți cea mai mare parte a refugiaților. Înțelegem cât de dificil vă este și cât de mult trebuie să apreciem acest lucru", a spus Ponta, în cadrul discuțiilor din plenul comun al celor două delegații — română și iordaniană.

Premierul român a apreciat totodată stabilitatea politică din Iordania, dar și investițiile importante pe care această țară le face în domeniile sănătății și educației.

"Apreciem că Iordania rămâne o insulă de stabilitate în această regiune foarte dificilă, cu multe provocări și conflicte în jurul dumneavoastră. Sunteți o insulă de stabilitate, de libertate, o țară care investește foarte mult în educație și sănătate", a afirmat Ponta, adăugând că cele două guverne trebuie să facă mai mult, în ceea ce privește cooperarea economică.

Victor Ponta a avut sâmbătă după-amiază o întâlnire tete-a-tete cu omologul său iordanian, Abdullah Ensour, iar duminică va fi primit în audiență de Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta iordania vizita oficiala
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close