Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Este un moment istoric în relaţia România - Turcia

Victor Ponta: Este un moment istoric în relaţia România - Turcia

Victor Ponta: Este un moment istoric în relaţia România - Turcia
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Apr 2015   •   17:52
Premierul Victor Ponta a subliniat importanţa relaţiei dintre România şi Turcia, miercuri, în cadrul vizitei preşedintelui turc Recep Tayip Erdogan, în România. 
 
Ponta a explicat că acesta este un moment istoric în relaţia România-Turcia, chiar dacă evenimentul a fost influenţat de evenimente externe. 
 
"Vreau să spun de la început că relaţiile sunt într-un moment cu totul şi cu totul deosebit, special, în care colaborarea politică, strategică, aici, în această regiune, sunt la un nivel pe care nu l-am avut niciodată şi pe care dorim să îl îmbunătăţim. Încep prin a mulţumi tuturor companiilor turceşti care vin în România, crează locuri de muncă şi contribuie la dezvoltarea economică a României."
 
Ponta a adăugat că Turica este principalul partener comercial al României din afara UE şi că proiectele comune pot aduce câştiguri reale ambelor state. 
 
"În al doilea rând, cu siguranţă Turcia este principalul partener comercial al României din afara UE şi pentru dezvoltarea economică a României, relaţiile cu Turcia, la nivel de instituţii şi companii private, sunt esenţiale. Sunt convins că proiectele comune, în zona energiei, agriculturii, infrastructurii, pot aduce un câştig real ambelor ţări şi popoarelor."
 
În fine, Ponta a transmis un mesaj de încredere pentru administraţia de la Ankara. 
 
"Partea economică este, într-adevăr, esenţială şi vreau să vă mulţumesc şi să aveţi încredere că atât Guvernul României, cât şi administraţia de la Ankara au făcut şi fac eforturi pentru ca aceste acorduri economice să se dezvolte în continuare. România are nevoie de acest parteneriat strategic cu Turcia, vreau ca aceştia să ştie că România este un prieten, nu doar un partener foarte bun. Îmi doresc ca România să facă, în ceea ce priveşte economia, infrastructura, progresele pe care le-am văzut şi pe care le vedem toţi cei care mergem în Turcia şi în mod special în Istanbul. Aş vrea ca Bucureştiul să se dezvolte în acelaşi fel."
 

×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close