Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, reacţie pe Facebook la anunţul FMI despre economia României

Victor Ponta, reacţie pe Facebook la anunţul FMI despre economia României

Victor Ponta, reacţie pe Facebook la anunţul FMI despre economia României
06 Oct 2015   •   20:25

Premierul Victor Ponta a salutat marți estimările FMI referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an și anul viitor.

"Vești de la FMI — România merge mai bine decât se preconiza!", a scris Ponta pe Facebook, adăugând că se așteaptă ca pentru aceste rezultate liderii Opoziției să îi ceară din nou demisia.

Fondul Monetar Internațional a revizuit, în creștere, estimările referitoare la avansul Produsului Intern Brut al României pentru acest an și anul viitor, până la 3,4%, respectiv 3,9%, potrivit celui mai nou raport World Economic Outlook publicat, marți, de instituția financiară internațională.

"Sper ca acum să se termine cu discursul mincinos și populist al PNL/PDL. Lăsați-ne pe noi să ne ocupăm de economie și finanțe, voi vă vedeți de scandal!", a mai postat premierul pe rețeaua de socializare, făcând trimitere la Raportul asupra Stabilității Financiare a României.

Documentul citat arată că "stocul de datorie externă a României a continuat să se diminueze în perioada decembrie 2013 — iunie 2015 și a atins un nivel de 91 miliarde euro.

"În structură, datoria externă a sectorului public și a autorităților monetare s-a diminuat cu 7%, ca urmare a plății unei părți importante a împrumutului către FMI, conform acordului de finanțare a României cu organismele internaționale", mai precizează Raportul.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta FMI România
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close