Antena 3 CNN Politică Zegrean: Noi nu am validat nimic, am confirmat doar

Zegrean: Noi nu am validat nimic, am confirmat doar

Zegrean: Noi nu am validat nimic, am confirmat doar
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Aug 2012   •   16:35

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, a declarat faputul că Curtea Constituţională a României (CCR) nu a făcut decât să ia act de rezultatele referendumului din 29 iulie.
   
Cu privirile la declaraţia liberalului Ioan Ghişe, potrivit căreia magistraţii CCR ar fi trebuit să ia act de rezultatul referendumului şi nu să dea un verdict, Zegrean a spus că CCR tocmai asta a făcut.
   
'Asta am şi făcut, am luat act. Citiţi decizia CCR şi vedeţi că asta am făcut', a explicat Zegrean.


În ceea ce priveşte faptul că nu ar fi ţinut cont de cifrele de la Statistică, Zegrean a susţinut că există la dosar şi pe site-ul CCR o scrisoare de la INS în care se spune că nu pot fi comunicate cifrele exacte de la recensământul din 2011 decât în semestrul al II-lea al anului 2013.
   
'Mai mult, cei de la INS spun că în România nu există mijloace tehnice pentru a se stabili numărul de cetăţeni cu drept de vot', a afirmat preşedintele CCR.
   
El a completat că nu judecătorii CCR au stabilit rezultatele referendumului, ci Biroul Electoral Central prin procesul verbal.
   
'Guvernul a spus că aceea este cifra. Puteam să dăm altă decizie? 46% nu este 50%', a  adăugat Zegrean.
   
El a precizat că de la Guvern s-a transmis CCR lista cetăţenilor cu drept de vot.
   
'De la Guvern ni s-a spus că cifra cetăţenilor cu drept de vot este cea prezentată în lista care a fost comunicată', a susţinut Zegrean.

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close