Antena 3 CNN Politică Corin Romanescu (UNPR): "Sunt de acord să facem trei sondaje pentru a demonstra că sunt pe primul loc"

Corin Romanescu (UNPR): "Sunt de acord să facem trei sondaje pentru a demonstra că sunt pe primul loc"

Candidatul UNPR la Primăria Sectorului 5, Corin Romanescu, a declarat vineri că este gata să accepte efectuarea a trei sondaje la trei instituţii separate pentru a le demonstra contracandidaţilor săi că este pe primul loc în preferinţele oamenilor, informează Agerpres.

Corin Romanescu (UNPR): "Sunt de acord să facem trei sondaje pentru a demonstra că sunt pe primul loc"
Sursa foto: Foto: corinromanescu.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    01 Iun 2012   •   20:04

El a respins categoric propunerea făcută de candidatul PDL la Primăria Sectorului 5, Mihai Atănăsoaei, de a se alia cu scopul de a-l învinge pe Marian Vanghelie.

„Sunt de acord să facem trei sondaje la trei instituţii separate şi le demonstrez că eu sunt pe primul loc. Acest sondaj prezentat de candidatul PDL, unde Atănăsoaei apare pe primul loc, nici nu există. Eu conduc cu 39%, Vanghelie are 28%. Problema care este... nu am nicio reţinere... toţi candidaţii, mai puţin Vanghelie, să stăm la o masă şi să dispunem alte sondaje. Accept orice propunere de îmbunătăţire a programului meu de la orice candidat, dar nu pot să susţin eu un candidat care nici nu există în sondaje, pe Atănăsoaei. Oricine care vrea să se alăture proiectului meu este binevenit“, a declarat Corin Romanescu.

Corin Romanescu susţine că în sondajele de opinie el este cotat cu aproape 11 procente în faţa actualului primar şi a ajuns la 39% în ultimul sondaj făcut indoor de USL.

Mihai Atănăsoaei, candidatul PDL la Primăria Sectorului 5, le-a cerut vineri contracandidaţilor săi Mugur Mihăescu şi Corin Romanescu să-l susţină pentru câştigarea alegerilor locale. El a argumentat cu datele unui sondaj de opinie potrivit căruia în acest moment se află pe locul al doilea în preferinţele electoratului, după Marian Vanghelie.

„Sondajul asumat de mine arată următorul lucru: Marian Vanghelie - 48,6%, Mihai Atănăsoaei - 25,9%, Mugur Mihăescu - 13,6%, Corin Romanescu - 7,3%, alt candidat - 5,1%“, a susţinut Mihai Atănăsoaei.

Potrivit acestuia, „Vanghelie scade, Atănăsoaei creşte“ şi, prin urmare, „împărţirea voturilor celor nemulţumiţi de Vanghelie nu face decât să-i sporească acestuia şansa pentru al patrulea mandat.“

„Dacă, în schimb, cetăţenii vor vota raţional, polarizând votul în jurul candidatului aflat pe poziţia a doua, Marian Vanghelie pierde. În acest context, mă aştept şi de la ceilalţi candidaţi, domnul Romanescu, domnul Mihăescu, să dovedească clar că le pasă de sectorul 5 venind deschis alături de mine“, a afirmat Atănăsoaei.

×
Subiecte în articol: UNPR sondaje Marian Vanghelie
Parteneri
Surse: PSD l-ar susţine pe Piedone la Primăria Capitalei
x close