Antena 3 CNN Actualitate A venit iarna: Mai multe judeţe din ţară, afectate de ninsoare. Vezi prognoza meteo

A venit iarna: Mai multe judeţe din ţară, afectate de ninsoare. Vezi prognoza meteo

A venit iarna: Mai multe judeţe din ţară, afectate de ninsoare. Vezi prognoza meteo
Sursa foto: Foto: Intact Images
26 Noi 2010   •   09:34

Iarna s-a făcut simţită vineri dimineaţă în nordul şi centrul  ţării. A nins abundent în 12 judeţe ale ţării aşa încât în zonele respective circulaţia a fost îngreunată pe mai multe şosele. Ninsorile vor continua şi sâmbătă în anumite regiuni. La munte, la Bâlea Lac în Munţii Făgăraş, grosimea stratului de zăpadă a ajuns la o jumătate de metru, iar în Parâng, deja se schiază la cota 1400. La Predeal, vorbim de zăpadă de 13 cm, iar la Sinaia de 8.

Primul weekend cu zăpadă la munte. Cel puţin aşa susţin meteorologii, care anunţă ninsori la sfârşit de săptămână. În staţiunile din Valea Prahovei, cabanierii îşi aşteaptă deja turiştii.

Însă ninsoarea nu aduce numai bucurii, ci şi bătăi de cap. Cei mai afectaţi de venirea iernii sunt evident şoferii care trebuie să ştie că traficul este îngreunat pe drumurile din Harghita. Circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, din cauza ninsorilor care au început să cadă în această dimineaţă.

Joi noapte a nins şi pe Autostrada A3, iar şoferii care nu aveau masinile echipate cu anvelope de iarnă au fost opriţi de poliţişti.

Potrivit şefului Secţiei de Drumuri Naţionale Harghita, Cătălin Romanescu,toate drumurile din judeţ sunt albe, echipajele de deszăpezire acţionând acolo unde este cazul.

Pe DN 12 Băile Tuşnad-Topliţa, stratul de zăpadă de pe carosabil este cuprins între unu şi doi centimetri, iar pe restul sectoarelor de drum este cuprins între unu şi trei centimetri.

 


Pe DN 13 A, care leagă Miercurea Ciuc de Odorheiu Secuiesc, în zona Homorod, un tir încărcat cu lemne şi neechipat de iarnă nu a mai putut urca panta şi îngreunează traficul.

Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul şef Cezar Asandei, a precizat că toată reţeaua de drumuri naţionale este patrulată de 12 echipaje de poliţie care vor fi suplimentate, dacă va fi nevoie.
  
PROGNOZA METEO PENTRU URMĂTORELE TREI ZILE:

SÂMBĂTĂ:

Pe parcursul zilei, vremea va fi predominant frumoasã, cu cer variabil la senin, vânt moderat cu intensificãri temporare şi o maximã a temperaturii aerului de 12...14 grade. Apoi cerul se va înnora, iar spre dimineaţã vor fi condiţii de ploaie. Minima termicã a nopţii va fi de 0...1 grad, mai scãzutã în zona preorãşeneascã, spre -3 grade. Presiunea atmosferică va fi în creştere.

DUMINICĂ

Cerul va fi înnorat şi trecãtor va ploua. Temperatura maximã va fi de 8...9 grade, iar cea minimã de 6...7 grade. Presiunea atmosferică va fi în scãdere.

LUNI

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri şi condiţii de ploaie în prima parte a zilei. Temperatura maximã, în creştere faţã de ziua precedentã, va fi de 17...18 grade, iar cea minimã va fi 4...5 grade.


Pentru informaţii complete despre avertizări şi starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.

 

 

×
Subiecte în articol: iarnă ninsoare circulatie rutiera
Parteneri
Tzancă Uraganu, Florin Salam şi multă poliţie la priveghiul de la Iasi
x close