Antena 3 CNN Actualitate ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Toate victimele au ajuns în România. Premierul Ponta a asistat la slujba religioasă care a avut loc pe aeroport

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Toate victimele au ajuns în România. Premierul Ponta a asistat la slujba religioasă care a avut loc pe aeroport

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Toate victimele au ajuns în România. Premierul Ponta a asistat la slujba religioasă care a avut loc pe aeroport
de O.P.    |    S.T.    |    25 Iun 2013   •   23:06

România îşi plânge morţii. Cei 18 români care au pierit în accidentul de autocar din Muntenegru au ajuns în această seară acasă. În sicrie. Înaintea lor, cei 29 de supravieţuitori au fost trimişi spre România cu două avioane militare într-o misiune pentru viaţă fără precedent.

UPDATE-
Cea de-a treia aeronavă, cea care transportă sicriele cu românii decedaţi în accidentul din Muntenegru, a aterizat la Baza 90 Otopeni la ora 21.50.

O slujbă religioasă pentru cei decedaţi a avut loc la Baza 90, unde a sosit Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureşti.



Vă reamintim că 29 de pasageri ai autocarului groazei au scăpat cu viaţă, însă cei mai mulţi sunt grav răniţi. Şapte dintre ei sunt încă internaţi la secţia de terapie intensivă iar medicii se luptă să le salveze viaţa.



De asemenea, astăzi vor fi repatriaţi şi cei 18 români care au murit în accident. Supravieţuitorii accidentului din Muntenegru vor fi aduşi în România cu avioane dotate cu aparatură medicală. Autorităţile au făcut toate pregătirile pentru a-i transporta în condiţii sigure pe cei 29 de răniţi. Secretarul de stat Raed Arafat va decide care dintre răniţi pot fi transportaţi primii în ţară. Cei cu răni grave vor rămâne sub supravegherea medicilor sârbi până când starea lor se va ameliora.

Totodată, vor fi aduse şi trupurile neînsufleţite ale celor 18 români care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident. Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, s-a dus personal la Podgorica pentru a se implica în gestionarea situaţiei.

Familiile victimelor vor fi ajutate de autorităţile române, care vor suporta toate cheltuielile pentru aducerea răniţilor acasă.

Spitalele de urgenţă din Capitală sunt pregătite să primească răniţii. Cei 29 de români vor fi internaţi la spitalele Floreasca, Elias, Bagdasar Arseni şi Universitar.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close