Antena 3 CNN Actualitate Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, în aplauzele a mii de oameni

Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, în aplauzele a mii de oameni

Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, în aplauzele a mii de oameni
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Noi 2010   •   10:51
UPDATE 7. Adrian Păunescu a fost înmormântat cu onoruri militare, duminică după amiază, pe Aleea Scriitorilor din cimitirul Bellu din Capitală, în prezenţa a mii de oameni, înainte de slujba de înmormântare mai multe personalităţi susţinând discursuri în care au evocat personalitatea poetului.
   
La sosirea cortegiului funerar, cimitirul Bellu era arhiplin, câteva mii de oameni venind să-şi ia rămas bun de la poet.
   
Potrivit Mediafax, pe o scenă amenajată aproape de intrarea pe Aleea Scriitorilor, au ţinut discursuri mai multe personalităţi: Mihai Cimpoi, preşedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, Gheorghe Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Moldovei, Varujan Vosganian, vicepreşedinte al Uniunii Scriitorilor din România, liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, muzicianul Victor Socaciu, istoricul Dan Berindei, jurnalistul Marius Tucă. Aceştia au evocat personalitatea omului de cultură şi au rememorat diverse momente petrecute alături de acesta.
   
Mai mulţi preoţi au oficiat o scurtă slujbă, iar mulţimea adunată la mormântul lui Adrian Păunescu l-a aplaudat pe poet, în acordurile fanfarei, după care garda militară a tras în aer mai multe salve. De asemenea, a fost cântat imnul de stat.
   
Drapelul cu care fusese acoperit sicriul a fost înmânat soţiei poetului, Carmen Păunescu.

 
Adrian Păunescu, condus pe ultimul drum


UPDATE 6.
Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu, unde a fost întâmpinat de aproape 1.000 de oameni.

Potrivit Mediafax, printre aceştia se află Corneliu Vadim Tudor, Codrin Ştefănescu, Marius Marinescu, Varujan Vosganian, Marius Tucă, Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Vintilă, Nicolae Badea, Victor Ponta, Lavinia Şandru, Ecaterina Andronescu, generalul Mircea Chelaru, precum şi numeroşi actori şi academicieni.
   
Aproape de intrarea pe Aleea Scriitorilor, unde va fi înmormântat poetul, a fost amenajată o scenă, plină de coroane de flori, pe care se află o masă, acoperită cu un văl negru.
   
Garda militară este pregătită să primească cortegiul, poetul urmând să fie înmormântat cu onoruri militare.


Cortegiul funerar a ajuns la cimitirul Bellu


UPDATE 5. 
Slujba de înmormântare s-a încheiat. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu a fost scos din biserica Boteanu şi este dus la cimitirul Bellu. Adrian Păunescu va fi înmormântat pe Aleea Scriitorilor din cimitir.

 


UPDATE 4.
Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu a ajuns la biserica Boteanu. A început slujba de înmormântare.

UPDATE 3. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu este dus la biserica Boteanu, unde va avea loc slujba de înmormântare. Sicriul a fost scos din foaierul Ateneului Român în aplauzele oamenilor prezenţi pentru pentru ultimul omagiu. În acelaşi timp, zeci de persoane cântau imnul Universităţii Craiova "Oltenia, eterna Terranova", iar o femeie a intonat apoi "Deşteaptă-te, române". Oamenii au aruncat cu flori spre cortegiu.

Potrivit Mediafax, câteva mii de persoane se află în zona cuprinsă între Ateneu şi Biserica Boteanu.

 


UPDATE 2. Slujba de înmormântare a fost mutată cu două-trei ore mai târziu pentru ca toţi cei care se află la coadă, la Ateneul Român, să treacă pe la catafacul sicriului cu trupul neînsufleţit al lui Adrian Păunescu pentru a-şi aduce ultimele omagii. Slujba de înmormântare, programată iniţial la ora 11.00, la Biserica Boteanu din Capitală, a fost mutată la ora 12.00, potrivit Mediafax.

UPDATE 1. Sute de oameni stau la coadă la Ateneul Român pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Adrian Păunescu. Printre aceştia se numără aproximativ 50 de localnici din comuna Bârca, unde a copilărit Adrian Păunescu. 

Fostul preşedinte Ion Iliescu a venit, duminică dimineaţă, să-i aducă un ultim omagiu poetului Adrian Păunescu, al cărui corp neînsufleţit a fost depus sâmbătă seară la Ateneul Român.
   
Ion Iliescu a stat de vorbă cu fiica cea mică a poetului, Ana Maria, şi cu soţia acestuia.


 


E ziua în care ne luăm adio de la Adrian Păunescu. Poetul va fi înmormântat cu onoruri militare la ora 13 la Cimitirul Bellu din Capitală. La această oră, trupul neînsufleţit al maestrului se află la Ateneul Român. Locul unde până la prânz cei care doresc îi mai pot aduce un ultim omagiu.

Adrian Păunescu va fi înmormântat cu onoruri militare


Aşa cum aduna mii de oameni la Cenaclul Flacăra, se aşteaptă ca foarte multă lume să participe la funeralii. Ceremonia de înmormântare va avea loc la Biserica Boteanu. După slujbă, cortegiul funerar va pleca spre Cimitirul Bellu.

Înainte de miezul nopţii, Adrian Păunescu a plecat de la Uniunea Scriitorilor. Nu se va mai întoarce niciodată.

Cortegiul funerar a pornit spre Ateneul Român, însoţit de zeci de oameni.

În curtea Ateneului, a fost întâmpinat de alţi admiratori, veniţi să aprindă o lumânare.

Chiar şi după miezul nopţii, în foaierul ateneului a continuat priveghiul.

La biserica Boteanu se fac ultimele pregatiri pentru slujba de înmormântare a poetului Adrian Păunescu.

La ceremonie sunt aşteptaţi să participe membri importanţi ai clasei politice, oameni de cultură, precum şi apropiaţii poetului.

Slujba de înmormântare se va ţine la biserica Boteanu


Sute de oameni au venit, cu flori şi lumânări, pentru a-şi lua rămas bun de la poet vineri şi sâmbătă.

Printre aceştia, s-au numărat: preşedintele Traian Băsescu, prinţul Paul şi prinţesa Lia, Ovidiu Ioaniţoaia, Ilie Şerbănescu, Victor Ponta, Daciana Sârbu, Ecaterina Andronescu, Jean Valvis, Lavinia Şandru, Nicolae Badea şi Bebe Ivanovici, Adrian Năstase, Gigi Becali, Mitică Dragomir, Mircea Albulescu, Titus Corlăţean Corina Creţu, Eugen Cristea, Dan Mircea Popescu, Robert Negoiţă, Gheorghe Turda, Dumitru Graur, Vasile Şeicaru, Mircea Martin, Gabriel şi Georgeta Dimisianu, Ducu Bertzi, Irina Loghin, Fuego, Paul Everac, Răzvan Theodorescu, Ivan Patzaichin, Gheorghe Gheorghiu, Evandro Rosetti, George Nicolescu, Mugur Mihăescu, Monica Pop, Carmen Tănase, Sorin Oprescu, Christian Ciocan şi ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti, Iurie Reniţă, Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii.
   
Galeria echipei Rapid, preşedintele clubului, Dinu Gheorghe, şi antrenorul Marius Şumudică au venit de asemenea să-i aducă un ultim omagiu lui Adrian Păunescu şi să depună o coroană de flori.
   
Coroane de flori au fost aduse la sediul USR şi din partea premierului Emil Boc, a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şi a ministrului Culturii, Kelemen Hunor.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close