Antena 3 CNN Actualitate Ajutoare REFUZATE că nu sunt de mâncare. "Nu avem ce să facem cu cartofii de sămânţă. Asta nu se mai cheamă ajutor"

Ajutoare REFUZATE că nu sunt de mâncare. "Nu avem ce să facem cu cartofii de sămânţă. Asta nu se mai cheamă ajutor"

Ajutoare REFUZATE că nu sunt de mâncare. "Nu avem ce să facem cu cartofii de sămânţă. Asta nu se mai cheamă ajutor"
22 Mai 2013   •   17:32

Romii dintr-o comuna braşoveană au refuzat ajutorul unei fundaţii, care a vrut să le ofere cartofi de sămânţă. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu pot mânca acei cartofi, care ar trebui de fapt cultivaţi. Ei le-au reproşat filantropilor că nu au pământ şi că nu le aduc lucruri de care chiar au nevoie.

15 tone de cartofi mici, de sămânţă, ar fi trebuit împărţite celor nevoiaşi. La auzul veştii că au primit cartofi care trebuie cultivaţi şi nu mâncaţi, oamenii s-au făcut foc şi pară şi au refuzat ajutoarele.

"Nu sunt de mâncare?! Atunci care au posibilitate sau pământ să îi cultive, care nu se poate folosi şi la animale", au spus într-un glas oamenii.

Romii le-au cerut filantropilor să le aducă haine şi lucruri de uz gospadăresc, nu cartofi de sămânţă, pe care trebuie să-i cultive singuri. "Ăla nu se mai cheamă ajutor".

Fundaţia nu dorea decât ca nevoiaşii să aibă ce să pună pe masă la iarnă şi să nu mai fie nevoiţi să fure de pe câmp.

"Interesul nostru este să dezvoltăm acest mecanism de prevenţie alături de fermierii din Braşov, care au înţeles să distribuie aceste 30 de tone de ajutoare în perioada imediat următoare, sperăm să le fie de folos pentru cultura de subzistenţă", a spus Liviu Pandele coordonatorul proiectului.

Cartofii refuzaţi au fost depozitaţi la Primărie, în caz că oamenii se răzgândesc.

×
Subiecte în articol: ajutoare sociale
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close