Antena 3 CNN Actualitate Angajări: Statul scoate la concurs 11.000 de posturi

Angajări: Statul scoate la concurs 11.000 de posturi

Angajări: Statul scoate la concurs 11.000 de posturi
Sursa foto: politia romana
25 Feb 2009   •   06:07

Într-o perioadă când toată lumea dă afară şi muncitorii se tem de pierderea locului de muncă, statul îşi măreşte numărul de angajaţi în sistemul bugetar, acesta devenind cel mai mare angajator. Deşi guvernul a blocat prin ordonanţă înfiinţarea de noi posturi bugetare, diferite ministere au reuşit să obţină diferite derogări motivând cu lipsa de personal adecvat.
Astfel, celemai importante ministere angajatoare sunt Internele, Sănătatea şi Justiţia, scrie Evenimentul Zilei
11.000 de noi locuri de muncă sunt scoase pe piaţă de stat, din care 6200 sunt destinate poliţiei. În acest sens, MAI va primi 180 de milioane de lei în plus pentru salarii.
De asemenea, ministrul Sănătăţii, Ion Balzac, a primit şi el dreptul de a angaja 1.500 de medici specialişti, tot atâţia rezidenţi şi 130 de medici primari, asistente, îngrijitoare şi infirmiere.
În plus justiţia a primit şi ea dreptul de a deschide câteva sute de posturi de judecător, cât şi pentru angajaţi în Administraţia Naţională a Penitenciarelor, personal auxiliar de specialitate şi 11 posturi pentru experţi care vor lucra în minister pe proiecte finanţate din împrumuturi externe.
La acestea se adaugă nevoia de personal la ministerele noi, printre care Ministerul Turismului şi cel al Tineretului şi Sportului. Aici vor putea fi angajate aproape 600 de persoane, exclusiv demnitarii şi posturile aferente pentru cabinetele miniştrilor.
De altfel, ministrul Turismului, Elena Udrea, anunţase anterior intenţia de a mări considerabil numărul de persoane angajate pe funcţii de control.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close