Antena 3 CNN Actualitate Asta făcea Elena Udrea în timp ce românii erau UMILIŢI. A plătit pentru ziua de naştere 13.000 de lei. Din ai cui bani?

Asta făcea Elena Udrea în timp ce românii erau UMILIŢI. A plătit pentru ziua de naştere 13.000 de lei. Din ai cui bani?

Asta făcea Elena Udrea în timp ce românii erau UMILIŢI. A plătit pentru ziua de naştere 13.000 de lei. Din ai cui bani?
de O.P.    |    02 Apr 2015   •   05:53

Elena Udrea îşi făcea vacanţele de lux din banii primiţi ca şpagă la Ministerul Dezvoltării, susţin procurorii DNA. Adminstratorul moşiei Nana, Tudor Breazu, era cel care făcea tot posibilul ca Udrea să intre în posesia banilor: îi plătea concedii costisitoare sau achita notele de plată de la petrecerile pe care Udrea le găzduia.

Informaţiile apar în motivarea instanţei la prelungirea arestului preventiv al Elenei Udrea.

Fostul administrator al moşiei de la Nana, Tudor Breazu era mâna care strângea banii pentru Elena Udrea. Colaboratorul lui Udrea a recunoscut în instanţă că îi plătea excursiile şi petrecerile de la zilele sale de naştere, se arată în motvarea instanţei.

SURSA: motivarea instanţei
"Breazu Tudor Liberiu a achitat în această perioadă mai multe servicii de care a beneficiat direct  ministrul Udrea Elena, printre care contravaloarea cazării pentru o vacanţă petrecută la Danai Beach Resort din Grecia în perioada 2 - 5 septembrie 2011, în valoare de 36.512 RON. De asemenea,  S.C. Ekaton Consulting S.R.L.a achitat costurile pentru petrecerea organizată cu ocazia zilei de naştere a ministrului Udrea Elena Gabriela la data de 26.12.2012 la Hotelul Orizont din Predeal, în sumă de 12.999,80 RON".

Breazu a fost răsplătit de Udrea pentru munca prestată cu o maşină de lux pe care i-a vândut-o la preţul derizoriu de 5.000 de euro, preţul real al acesteia fiind de peste 100 de mii de euro.

SURSA: motivarea intanţei
"A precizat că în virtutea relaţiilor anterior menţionate l-a rugat pe Tudor Breazu să fie administratorul societăţii care se ocupa terenurile de la Nana, iar cu privire la acuzaţia parchetului că în 2014 acesta a primit de la ea un automobil Porsche Cayenne Turbo în schimbul preţului declarat de 5.000 euro, preţ mai mic decât valoarea de piaţă, a arătat că a preferat să-l vândă acestuia la preţul respectiv întrucât, pe de o parte, a avut în vedere relaţiile de colaborare cu acesta, iar, pe de altă parte, pentru că nu a reuşit să-l valorifice pe piaţă".

Tot în motivarea instanţei de prelungirea a arestului preventiv se arată şi o parte din înregistrarile dintre Tudor Breazu şi fosta prietenă a Elenei Udrea, Ana Maria Topoliceanu. Cei doi vorbesc de o pungă cu bani care ar fi ajuns la persoană care presta servicii de consultanţă Partidului Democrat Liberal.

SURSA: motivarea instanţei
Ana Maria Topoliceanu către Tudor Breazu:
Au aflat că a dat 50.000 euro pt. F.Tătar
Radu i-a dus.
Eu o să zic.
L-ai sunat tu
Eram plecaţi pentru Legea capitalei
Asta dovedeşte că avem o relaţie pe bani, nu cum spune el.
Dacă o să le spun eu, confirmă dacă ştii că a fost aşa
Încerc să scăpăm, spunându-le nişte lucruri
Nu vreau la puşcărie nici pt. mine, nici pt. tine

Tudor Breazu, fost administrator al moşiei de la Nana, este acuzat de complicitate la luare de mită în dosarul "Gala Bute", suma vizată fiind de 50.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Elena Udrea Elena Udrea arest spaga mita
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close