Antena 3 CNN Actualitate Au dat buzna în Ministerul Mediului. Mai mulţi membri ai Greenpeace au intrat în cabinetul lui Laszlo Borbely

Au dat buzna în Ministerul Mediului. Mai mulţi membri ai Greenpeace au intrat în cabinetul lui Laszlo Borbely

Au dat buzna în Ministerul Mediului. Mai mulţi membri ai Greenpeace au intrat în cabinetul lui Laszlo Borbely
Sursa foto: Foto: green-report.ro
de O.P.    |    31 Ian 2012   •   12:25

Mai mulţi membri Greenpeace au forţat intrarea în Ministerul Mediului, au reuşit să treacă de jandarmul de la poartă şi au intrat în biroul ministrului Mediului, unde au protestat faţă de proiectul Roşia Montană, unul dintre ei legându-se cu un lanţ de un calorifer de birou.

Cei aproximativ 20 de activişti Greeenpeace care au intrat marţi până în biroul ministrului Laszlo Borbely au fost în cele din urmă convinşi să plece de bunăvoie, nu înainte însă de a fi legitimaţi de jandarmi.

Reprezentanţii Greenpeace şi-au transmis mesajul, după care au înţeles să plece şi să nu blocheze activitatea instituţiei.

CE A DECLARAT LASZLO BORBELY DESPRE PROTESTUL GREENPEACE

Surse din Ministerul Mediului au declarat, marţi, pentru Mediafax , că "mai mult de 20 de tineri", activişti ai organizaţiei Greenpeace, "au dat buzna" în minister, jandarmul de la poartă neputând să-i oprească pe toţi.

"Oamenii au trecut de paznic şi au urcat în biroul ministrului, unde se află şi acum, fie în birou, fie în anticameră la secretariat şi aşteaptă cu pancarte împotriva Roşiei Montane, probabil să vină presa sau poliţia", au declarat pentru Mediafax surse din Ministerul Mediului.

Aceleaşi surse au precizat că unul dintre protestatari s-a legat cu un lanţ de un calorifer din biroul ministrului.

Ministrul a vorbit cu protestatarii, i-a invitat să servească apă şi cafea, dar aceştia au refuzat. Discuţiile s-au purtat pe un ton politicos, potrivit surselor citate.

Membrii Greenpeace, aflaţi în birou, au fost  legitimaţi de jandarmii care au ajuns la faţa locului.








×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close