Antena 3 CNN Actualitate Băsescu, unui profesor debutant: "Îi doresc ca peste 30 de ani să aibă salariul de 6000 lei"

Băsescu, unui profesor debutant: "Îi doresc ca peste 30 de ani să aibă salariul de 6000 lei"

Băsescu, unui profesor debutant: "Îi doresc ca peste 30 de ani să aibă salariul de 6000 lei"
04 Aug 2010   •   23:52

România nu poate să îşi plătească medicii şi profesorii la valoarea reală. O spune chiar preşedintele, care precizează că fiecare are dreptul de a pleca acolo unde îi este mai bine.

?În momentul de faţă statul român nu poate să-şi plătească medicii, profesorii la nivelul pe care îl merită. Eu ştiu medici de 35-40 de ani care nu pleacă neapărat pentru că nu se realizează material aici, ci pentru că nu au perspective de avansare în carieră, pentru că sistemul este închis? a declarat preşedintele la TVR. Cu toate acestea, el spune că nu trebuie exagerat numărul celor care aleg să plece în străinătate pentru o leafă mai bună.

?Să nu facem din asta o dramă. Din câte ştiu, fiecare spital mare are posturile acoperite? a mai spus Băsescu.

Nici în privinţa salariilor profesorilor, preşedintele nu are veşti mai bune. El susţine că este convins că dascăli pot găsi soluţii pentru a trăi mai bine. De altfel, unui profesor debutant care îl întreabă cum se poate descurca în prezent cu un salariu de 600 de lei, preşedintele i-a răspuns că în momentul în care s-a angajat, avea salariul mai mic decât al unei femei de serviciu de la Navrom. După 30 de ani de muncă, însă, a ajuns să aibă un salariu de 6000 de lei, ceea ce îi doreşte şi tânărului dascăl.

De altfel preşedintele a ţinut să le mulţumească românilor care au ales să lucreze în străinătate.

?În momentul de faţă România nu poate oferi soluţii de absorbţie rapidă a forţei de muncă. România vine mult în urma statelor ca Italia şi Spania, unde protecţia socială este puternică. Eu le mulţumesc acestor români care lucrează în străinătate, pentru ce fac pentru România. Imaginaţi-vă ce ar fi dacă toţi aceşti români care lucrează în Spania, Italia, Franţa s-ar întoarce în România să ia ajutor de şomaj? a spus preşedintele.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close