Antena 3 CNN Actualitate Carnagiu în Dâmboviţa: 8 morţi într-un accident rutier (VIDEO)

Carnagiu în Dâmboviţa: 8 morţi într-un accident rutier (VIDEO)

Carnagiu în Dâmboviţa: <font color=red>8 morţi</font> într-un accident rutier <font color=red>(VIDEO)</font>
22 Iul 2007   •   09:29
UPDATE:Două dintre victimele accidentului sunt în comă la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Medicul Bogdan Opriţă, purtătorul de cuvânt al spitalului bucureştean a declarat că starea celor două femei este gravă. "Ambele sunt în comă. Ele au fost lovite la cap, una dintre ele având şi traumatism pulmonar", a mai spus Opriţă, adăugând că este rezervat în privinţa evoluţiei stării de sănătate a celor două femei.

Accident cumplit în această dimineaţă în zona localităţii Gura-Ocniţei din judeţul Dâmboviţa. 8 persoane au murit şi 25 au fost rănite, din care 11 grav, după ce autocarul în care se aflau a fost lovit de trenul personal Târgovişte-Ploieşti. Cinci persoane au decedat pe loc, trei în drum spre spital, iar alte 15 sunt rănite uşor. Trei cei dintre cei care sunt grav răniţi au fost transportaţi la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Conducătorul autocarului cu nuntaşi, V. Romică, de 39 de ani, nu s-a asigurat la trecerea de cale ferată şi a fost izbit în plin de tren. În autocar se aflau peste 30 de persoane, toate din comuna Ştiubee, care se întorceau de la o nuntă din comuna dâmboviţeană Dragodana.

Şoferul autocarului a murit în accident. Nu se ştie exact de ce acesta nu a oprit la trecerea de cale ferată dar cei din autocar spun că au încercat să-l atenţioneze că vine trenul. Autocarul a fost lovit lateral stânga, în zona de mijloc şi a fost târât de tren aproape 300 de metri.

Trenul implicat în accident este personalul 3332 care circula pe ruta Târgovişte - Ploieşti Sud. La faţa locului au venit două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dîmboviţa şi peste zece ambulanţe.

De asemenea, la faţa locului au sosit şeful Poliţiei Române, Dan Valentin Fătuloiu, şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Aurelian Popa.

În prezent, la Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt internate 13 persoane - şapte la Secţia Ortopedie, cu fracturi, iar şase la Chirurgie, având traumatisme craniene. Potrivit directorului Spitalului Judeţean din Târgovişte, Carmen Marcu, starea tututor pacienţilor a fost stabilizată.

Şeful Poliţiei Române, chestorul Dan Valentin Fătuloiu, a declarat că vinovat de producerea accidentului este şoferul autocarului, care nu a oprit la trecerea de cale ferată prevăzută cu semnalizare. Fătuloiu a spus că şoferul avea permis de conducere de profesionist din 1987 şi că a avut la un moment dat permisul suspendat după ce a trecut pe culoarea roşie a semaforului.

Autocarul implicat în accident aparţine unei firme din Târgovişte şi fusese închiriat de mai multe persoane care au participat la o nuntă în comuna Dragotana.

Traficul feroviar şi rutier au fost reluate, după ce echipele de descarcerare au reuşit să îndepărteze autocarul avariat.

IMAGINI DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close