Antena 3 CNN Actualitate Cine sunt BUGETARII din România care, pe timp de criză, au salarii de 18.000 de lei

Cine sunt BUGETARII din România care, pe timp de criză, au salarii de 18.000 de lei

Cine sunt BUGETARII din România care, pe timp de criză, au salarii de 18.000 de lei
de O.P.    |    13 Mai 2013   •   06:08

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Aşa poate fi tradusă criza economică pentru bugetarii din România. În timp ce salariile celor mai mulţi angajaţi la stat au fost tăiate drastic, unele companiile de stat îşi plătesc regeşte angajaţii, scrie Gândul.info. Astfel, câştigul mediu în aceste companii a ajuns la 18.000 de lei lunar, adică echivalentul a nouă salarii medii pe ţară. Raluca Tache are mai multe informaţii.

Prima în topul salariilor uriaşe este ROMATSA - companie din subordinea Ministerului Transporturilor care se ocupă de gestionarea traficului aerian. 

Un angajat la companiei câştigă, în medie, 18.000 lei pe lună - scrie "Gândul". Iar cea mai mică leafă din companie este de 8.000 de lei. În acest caz, salariile au crescut cu 24% în ultimii patru ani. Potrivit jurnaliştilor de la Gândul, ROMATSA îşi dă peste jumătate din veniturile anuale pe salarii, adică o jumătate de miliard de lei.

Salarii la fel de mari au şi angajaţii Autorităţii Aeronautice Civile Române. Cei care investighează accidentele aviatice câştigă, în medie, 6.500 de lei pe lună.

Nici La Administraţia Porturilor nu s-a simţit criza.

Anul acesta, un angajat la birourile din Constanţa câştigă, în medie, 4.373 de lei cu bonusuri, adică aproape cât un ministru secretar de stat.

Şi inspectorii rutieri au salarii de miniştri. Un angajat care verifică starea tehnică a vehiculelor rutiere şi stabileşte eventuale tarife pe drumurile din România primeşte, în medie 4.700 de lei lunar.

Un plus de 25% la salariu, din 2010, au avut şi angajaţii Grupului Exploatare şi Întreţinere "Palat CFR".  Spălătoresele şi paznicii din companie câştigă, în medie, 2.849 de lei cu tot cu sporuri.

Şi inspectorii rutieri au salarii de miniştri. Salariile sunt de 4.728 de le lunar, iar statul are 400 astfel de salariaţi.

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close