x close

Fii alături de noi!

Codul etic al profesorului, soluţia antişpagă în şcoli. După prima abatere, cadrul didactic va fi exclus din învăţământ

de A.M.P   •   15 Ian 2014   •   08:36 Comenteaza
Codul etic al profesorului, soluţia antişpagă în şcoli. După prima abatere, cadrul didactic va fi exclus din învăţământ 482
Foto: rpgwebgame.com
Problema fondului clasei şi a diferitelor pretexte de a cere bani părinţilor ar putea fi rezolvată printr-un cod etic al profesorului pe care Ministerul Educaţiei îl va întocmi până la finalul acestui an.

Vor fi reguli clare pe care profesorii vor fi obligaţi să le respecte. Altfel, după prima abatere, vor fi excluşi din învăţământ, spun reprezentanţii Ministerului.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a făcut o şedinţă cu toţi inspectorii şi directorii de şcoli din Capitală pentru a stabili măsurile de combatere a şpăgii în şcoli. După şedinţa la care au participat 400 de directori s-a ajuns la o concluzie clară. Profesorii vor avea un cod etic.

"Mai departe vom merge pe Codul etic unde, după ce am aprobat strategia anticorupţie, în funcţie şi de feedback-ul pe care îl avem de la actorii din învăţământ, vom aproba prin ordinul ministrului şi Codul etic şi vom discuta în această chestiune despre problema de nedemnitate profesională", a spus Gariel Ispas, preşedintele comisiei ati-corupţie din Ministerul Educaţiei.

Potrivit Codului etic, niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală întrucât, după prima abatere, acesta va fi exclus din corpul profesional.

"Există un telverde la Minister pe care l-am realizat prin acest proiect, o linie verde gratuită pe care o pot folosi cetăţenii petnru a reclama aceste fapte de corupţie", a mai arătat un oficial din minister.

Cei mai mulţi directori spun însă că la ei în şcoli nu se strâng bani, decât poate pentru cretă.

Întâlnirea a avut loc după ce ministrul Educaţiei Remus Pricopie le-a solicitat inspectorilor şcolari să discute cu directorii despre problema corupţiei în şcoli.poza

Show

Paris Hilton, la un pas să facă infarct. Vezi aici ce a păţit blonda

Celebra Paris Hilton a fost la un pas de infarct din cauza unei farse puse la cale de producătorii unei emisiuni din Egipt. Vedeta cere acum daune în instanţă.Blondinei i s-a pus la cale o farsă care a lăsat-o cu...

01 Iul 2015  •  23:57

EUR EUR 4.4114 Up 4.4114
USD USD 3.4947 Up 3.4947
CHF CHF 3.6499 Up 3.6499
GBP GBP 5.6157 Up 5.6157
XAU XAU 135.5973 Up 135.5973
JPY JPY 3.2076 Up 3.2076
Meteo

Vremea cu Flavia Mihăşan 03/07/2015

Horoscop

Special! Horoscopul săptămânii viitoare

Curs Valutar

Percheziţii la casele de...

sati