x close

Fii alături de noi!

Codul etic al profesorului, soluţia antişpagă în şcoli. După prima abatere, cadrul didactic va fi exclus din învăţământ

de A.M.P   •   15 Ian 2014   •   08:36 Comenteaza
Codul etic al profesorului, soluţia antişpagă în şcoli. După prima abatere, cadrul didactic va fi exclus din învăţământ 482
Foto: rpgwebgame.com
Problema fondului clasei şi a diferitelor pretexte de a cere bani părinţilor ar putea fi rezolvată printr-un cod etic al profesorului pe care Ministerul Educaţiei îl va întocmi până la finalul acestui an.

Vor fi reguli clare pe care profesorii vor fi obligaţi să le respecte. Altfel, după prima abatere, vor fi excluşi din învăţământ, spun reprezentanţii Ministerului.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a făcut o şedinţă cu toţi inspectorii şi directorii de şcoli din Capitală pentru a stabili măsurile de combatere a şpăgii în şcoli. După şedinţa la care au participat 400 de directori s-a ajuns la o concluzie clară. Profesorii vor avea un cod etic.

"Mai departe vom merge pe Codul etic unde, după ce am aprobat strategia anticorupţie, în funcţie şi de feedback-ul pe care îl avem de la actorii din învăţământ, vom aproba prin ordinul ministrului şi Codul etic şi vom discuta în această chestiune despre problema de nedemnitate profesională", a spus Gariel Ispas, preşedintele comisiei ati-corupţie din Ministerul Educaţiei.

Potrivit Codului etic, niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală întrucât, după prima abatere, acesta va fi exclus din corpul profesional.

"Există un telverde la Minister pe care l-am realizat prin acest proiect, o linie verde gratuită pe care o pot folosi cetăţenii petnru a reclama aceste fapte de corupţie", a mai arătat un oficial din minister.

Cei mai mulţi directori spun însă că la ei în şcoli nu se strâng bani, decât poate pentru cretă.

Întâlnirea a avut loc după ce ministrul Educaţiei Remus Pricopie le-a solicitat inspectorilor şcolari să discute cu directorii despre problema corupţiei în şcoli.EUR EUR 4.4070 Up 4.407
USD USD 4.0166 Up 4.0166
CHF CHF 4.1733 Up 4.1733
GBP GBP 6.2528 Up 6.2528
XAU XAU 139.6263 Up 139.6263
JPY JPY 3.2322 Up 3.2322
Meteo

Meteo 31/07/2015

Horoscop

Horoscopul zilei...

Curs Valutar

Daily Income: Elena...

poza

High Tech

Facebook lucrează la ceva inimaginabil

Facebook a construit drone capabile să asigure internet la viteze de 10 Gigabiti pe secundă în zone unde nu există posibilitatea unei infrastructuri terestre. Flota de drone Facebook ar fi capabilă astfel să...

30 Iul 2015  •  23:44

poza

Show

Mariah Carey va debuta ca regizoare, cu un film despre Crăciun

Cântăreaţa americană Mariah Carey va debuta ca regizoare cu un lungmetraj de televiziune, care va avea ca temă principală sărbătoarea Crăciunului, informează contactmusic.com.

31 Iul 2015  •  17:34

sati