x close

Fii alături de noi!

Codul etic al profesorului, soluţia antişpagă în şcoli. După prima abatere, cadrul didactic va fi exclus din învăţământ

de A.M.P   •   15 Ian 2014   •   08:36 Comenteaza
Codul etic al profesorului, soluţia antişpagă în şcoli. După prima abatere, cadrul didactic va fi exclus din învăţământ 482
Foto: rpgwebgame.com
Problema fondului clasei şi a diferitelor pretexte de a cere bani părinţilor ar putea fi rezolvată printr-un cod etic al profesorului pe care Ministerul Educaţiei îl va întocmi până la finalul acestui an.

Vor fi reguli clare pe care profesorii vor fi obligaţi să le respecte. Altfel, după prima abatere, vor fi excluşi din învăţământ, spun reprezentanţii Ministerului.

Inspectoratul Şcolar Bucureşti a făcut o şedinţă cu toţi inspectorii şi directorii de şcoli din Capitală pentru a stabili măsurile de combatere a şpăgii în şcoli. După şedinţa la care au participat 400 de directori s-a ajuns la o concluzie clară. Profesorii vor avea un cod etic.

"Mai departe vom merge pe Codul etic unde, după ce am aprobat strategia anticorupţie, în funcţie şi de feedback-ul pe care îl avem de la actorii din învăţământ, vom aproba prin ordinul ministrului şi Codul etic şi vom discuta în această chestiune despre problema de nedemnitate profesională", a spus Gariel Ispas, preşedintele comisiei ati-corupţie din Ministerul Educaţiei.

Potrivit Codului etic, niciun cadru didactic nu va mai face de două ori aceeaşi greşeală întrucât, după prima abatere, acesta va fi exclus din corpul profesional.

"Există un telverde la Minister pe care l-am realizat prin acest proiect, o linie verde gratuită pe care o pot folosi cetăţenii petnru a reclama aceste fapte de corupţie", a mai arătat un oficial din minister.

Cei mai mulţi directori spun însă că la ei în şcoli nu se strâng bani, decât poate pentru cretă.

Întâlnirea a avut loc după ce ministrul Educaţiei Remus Pricopie le-a solicitat inspectorilor şcolari să discute cu directorii despre problema corupţiei în şcoli.Vedere de la ţară - Preluca Nouă, satul cu 15 cimitire

Vedere de la ţară - Preluca Nouă, satul cu 15 cimitire

În inima Maramureşului, toată lumea vine cu mare, cu foarte mare bucurie. Pentru că în sătucul Preluca Nouă, toate-s noi dar vechi sunt toate: şi porţile, şi casele, şi şura sunt decupate din basm. Şi reţeta de caş, şi migala dăltuitorilor în lemn, dar, mai ales, bunul simţ şi ospeţia localnicilor sunt adânc îndrădăcinate în alt timp.

poza

Show

Patricia Arquette: După două divorţuri, sunt îngrozită de căsătorie

A fost căsătorită cu Nicolas Cage, din 1995 şi până în 2001, şi cu Thomas Jane, din 2006 şi până în 2011, dar se pare că Patricia Arquette s-a săturat de ideea de a-şi oficializa relaţia.

06 Oct 2015  •  16:00

sati