Antena 3 CNN Actualitate Cu el se mărită Elena Băsescu. Syda a obţinut postul de la Ambasada României la Paris printr-un concurs la care a candidat singur

Cu el se mărită Elena Băsescu. Syda a obţinut postul de la Ambasada României la Paris printr-un concurs la care a candidat singur

Cu el se mărită Elena Băsescu. Syda a obţinut postul de la Ambasada României la Paris printr-un concurs la care a candidat singur
Sursa foto: Foto: libertatea.ro
31 Aug 2012   •   07:46

La doar 32 de ani, Bogdan Ionescu, viitorul soţ al Elenei Băsescu a avut o carieră de invidiat în Ministerul Economiei, după ce a fost ajutat de oameni din apropierea lui Traian Băsescu, viitorul său socru.

Bogdan Ionescu a avut o ascensiune fulminantă în 2010, deşi înainte nu fusese decât consilierul Ancăi Boagiu timp de câteva săptămâni. Presa a speculat că ascensiunea s-a datorat de data aceasta unui alt PDL-ist, Adriean Videanu, bun prieten cu tatăl său.

Syda a ajuns la ministerul Economiei, condus pe atunci de Videanu, în martie 2010, pe post de consilier la Direcţia Generală Relaţii Externe.

La doar câteva săptămâni,  Bogdan a participat la un alt concurs pentru postul de secretar economic III la Ambasada României la Paris. Coincidenţă sau nu, viitorul soţ al Elenei Băsescu a fost singurul concurent şi ... a câştigat.

Află totul despre nunta Elenei Băsescu. Cât a costat rochia de mireasă, cine sunt naşii şi ce conţine meniul

Presa a scris că reprezentanţii ministerului nu au făcut public concursul, cum prevede legea. După un întreg scandal în presă,  Bogdan Ionescu a renunţat la cele două funcţii.

Viitorul ginere al preşedintelui s-a descurcat bine şi în afaceri. Acesta a câştigat bani frumuşi după ce firma de brokeraj Equity Invest, la care era acţionar alături mama sa şi de Adriean Videanu,  a intermediat tranzacţii de sute de milioane de lei.

Familia lui Bogdan Ionescu desfăşoară afaceri de câteva zeci de milioane de euro. Tatăl lui Syda este acţionar în nouă firme şi partener de afaceri cu Adriean Videanu. 







×
Subiecte în articol: Bogdan Ionescu Elena Băsescu
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close