Antena 3 CNN Actualitate CULISELE DOSARULUI TELEPATIA. Persoanele audiate au acuzat că le-au fost impuse declaraţii, în scopul de a se ajunge cu orice preţ la Dan Voiculescu

CULISELE DOSARULUI TELEPATIA. Persoanele audiate au acuzat că le-au fost impuse declaraţii, în scopul de a se ajunge cu orice preţ la Dan Voiculescu

CULISELE DOSARULUI TELEPATIA. Persoanele audiate au acuzat că le-au fost impuse declaraţii, în scopul de a se ajunge cu orice preţ la Dan Voiculescu
24 Apr 2014   •   17:33

Judecatorii Stan Mustata si Florica Duta, de la Curtea de Apel Bucuresti, au o sarcina extrem de dificila in judecarea apelului formulat in dosarul "Telepatia" de catre Dan Voiculescu, impotriva sentintei TMB din 26 septembrie 2013, prin care presedintele fondator al Partidului Conservator a fost condamnat in prima instanta la 5 ani inchisoare pentru pentru presupusa infractiune de folosire a influentei si autoritatii detinuta in calitate de presedinte al PUR, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in legatura cu privatizarea din 2003 a Institutului de Cercetari Alimentare.

Mai multe persoane audiate la fond in dosarul "Telepatia" au acuzat in fata judecatorilor ca au fost intimidati de procurorii DNA si ca s-a cautat cu orice pret incriminarea lui Dan Voiculescu.

La dosar exista mai multe depozitii in care martorii au contestat maniera in care anchetatorii au condus audierile, aratand ca li s-a indus/cerut ce anume sa declare, in special impotriva lui Dan Voiculescu – tinta principala a anchetatorilor.

Prin depozitiile acestor persoane, procurorii DNA au fost acuzati, implicit, de rea-credinta, o serie de martori invocand presiuni si intimidari la adresa lor comise cu scopul influentarii declaratiilor in sensul obtinerii unor raspunsuri scontate, si folosirea declaratiilor astfel obtinute pentru construirea unei acuzari pe care persoanele audiate nu au urmarit-o.

Initial, in acest dosar procurorii au sat solutie de neincepere a urmaririi penale, insa dupa ce Dan Voiculescu a devenit adversar politic al lui Traian Basescu, dosarul a fost redeschis si finalizat cu solutie de trimitere in judecata.

Viitorul termen al apelului din dosarul "Telepatia", aflat pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, este 29 aprilie 2014.

Citiţi continuarea articolului pe luju.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close